Linkuri accesibilitate

Kelemen Hunor: Încrederea dintre PNL și UDMR este la un nivel scăzut. Discuțiile vor continua


Kelemen Hunor, liderul UDMR.
Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, după negocierile pe care le-a avut cu premierul desemnat Ludovic Orban, că nu i-a promis sprijin pentru formarea noului Guvern pentru că relația dintre formațiunea sa și PNL este la un nivel scăzut. El a precizat însă că discuțiile vor continua.

„Noi credem că trebuie să continuăm aceste discuții, vom prezenta grupurilor noastre, săptămâna viitoare, la începutul săptămânii, tot ce am discutat azi, nu am primit sprijin, am spus că vom discuta cu grupurile noastre, fiindcă nivelul de încredere între UDMR și PNL este la un nivel scăzut, din cauza celor întâmplate în anii care au trecut, și de aceea, este nevoie de discuții foarte sincere și de foarte multe discuții mai aprofundate, ca să vedem ce dorește să facă Guvernul, dacă are nevoie de sprijinul nostru. Dacă nu are nevoie de sprijinul nostru, sigur, nu e nevoie nici de discuții mult aplicate.”, a spus Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

Președintele UDMR a mai spus că, în opinia sa, cea mai bună soluție în contextul unei înțelegeri parlamentare, referitoare la susținerea guvernului PNL ar fi un acord scris. Acesta a afirmat că au fost discuții în acest sens.

La rândul său, Ludovic Orban a declarat, joi, că nu a ajuns la un consens cu UDMR în privința alegerii primarilor în două tururi de scrutin, UDMR fiind împotriva acestei inițiative legislative. De altfel, Kelemen Hunor a declarat că este de părere că proiectul de lege nu va trece.

Orban a mai spus că susține în continuare proiectul depus de PNL pentru alegerile în două tururi: „N-am ajuns la un consens. Aici mi-au spus că nu putem să le modificăm punctul de vedere. PNL a înaintat un proiect de lege privind alegerea primarilor în două tururi și nu poate să renunțe la acest el”.

Anterior negocierilor cu UDMR, Ludovic Orban a mai purtat discuții și cu Pro România, iar tot joi urmează să se întâlnească și cu ALDE.

Ludovic Orban a avut, deja, o întrevedere, miercuri, cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Ludovic Orban a demarat negocierile cu partidele pentru a obține susținerea la votul de învestitură și a admis că la discuții are lista provizorie a viitorului guvern pe masă. Sunt luate în calcul mai multe variante, în funcție de partidele care vor fi sau nu cooptate la guvernare.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, marți, pentru postul de premier pe liderul PNL, Ludovic Orban. El trebuie să formeze un cabinet de miniștri și apoi să negocieze în Parlament susținerea din partea unei majorități politice.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG