Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis: Avem nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate


Klaus Iohannis a vizitat Institutul Matei Balș din Capitală după incendiul în care și-au pierdut viața cinci persoane
Klaus Iohannis a vizitat Institutul Matei Balș din Capitală după incendiul în care și-au pierdut viața cinci persoane

Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe după tragedia de dimineață de la Institutul Matei Balș în care cinci persoane au decedat ca urmare a unui incendiu.

Șeful statului a subliniat că sistemul sanitar are nevoie de o reformă profundă pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete.

Aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România și am solicitat noului ministrului Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România și aștept cât de curând primele idei pentru a putea demara această reformă", a transmis Klaus Iohannis.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș din Capitală. Trei persoane au fost găsite carbonizate în salonul în care erau internate, în timp ce a alta a decedat la scurt timp după ce a fost evacuată. O a cincea victimă a fost găsită carbonizată în baia spitalului la câteva ore după incendiu.

Principalele declarații:

  • O zi foarte tristă cu tragedia care s-a întâmplat în această dimineață. Îmi pare foarte rău! Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost în saloane le doresc însănătoșire grabnică.
  • Am discut în permanență cu cei care au condus intervenția și am primit toate datele care sunt certe despre intervenție
  • A fost o intervenție foarte complicată cu foarte multe forțe implicate. S-a reacționat extrem de rapid. În puține momente forțele au intervenit, au stins focul, au mutat pacienții la alte spitale. Din păcate, pentru câțiva a fost prea târziu.
  • Felicit forțele de intervenție pentru promptitudine.
  • Este clar că trebuie trase rapid câteva concluzii și venit cu soluții
  • Situația se repetă cumva. Am avut nu demult o tragedia la Piatra Neamț, avem acum la Balș altă tragedie. Au fost incendii mai mici la alte spitale. Motivele sunt anchetate și vor scoate la lumină cine sunt vinovații și vor fi sancționați.
  • Aici avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România și am solicitat noului ministrului Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România și aștept cât de curând primele idei pentru a putea demara această reformă.
  • Vreau să spun ceva despre persoanele care în aceste săptămâni au fost eroii mei - medicii, asistentele, personalul medical. Tot ce merite ei sunt laude și încurajări. Pentru cei care administrează sistemul este nevoie de o reformă profundă pentru că astfel de lucruri nu trebuie să se repete.
XS
SM
MD
LG