Linkuri accesibilitate

Volodimir Iezhov era designer de jocuri online, cunoscut fanilor StarCraft sub numele „Fresh”. S-a alăturat voluntarilor din prima linie a apărării Ucrainei imediat după invazia ordonată de Vladimir Putin. A murit în luptă. A fost înmormântat marți, 27 decembrie 2022, la Kiev.
Volodimir Iezhov era designer de jocuri online, cunoscut fanilor StarCraft sub numele „Fresh”. S-a alăturat voluntarilor din prima linie a apărării Ucrainei imediat după invazia ordonată de Vladimir Putin. A murit în luptă. A fost înmormântat marți, 27 decembrie 2022, la Kiev.

Război în Ucraina | V. Putin interzice exportul de petrol țărilor care plafonează prețul. Maternitate din Herson lovită de rachete rusești

Ziua 307 a invaziei: Rusia a dat Ucrainei un ultimatum de predare a teritoriilor. Putin răspunde sancțiunilor Occidentului cu interzicerea exporturilor de petrol pentru țările care plafonează prețul.

22:57 27.12.2022

Zelenski: Trebuie să urmeze un an crucial pentru Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat în mesajul de marți seară că ucrainenii au nevoie de o înțelegere comună a obiectivelor naționale.

Pentru viitorul apropiat el a definit aceste obiective ca fiind: „eliberarea pământului nostru de inamic, restaurarea Ucrainei, întoarcerea poporului nostru acasă, apropierea în continuare de parteneri cheie, deschiderea de noi oportunități pentru Ucraina în lume”.

Volodimir Zelenski, 27 decembrie 2022
Volodimir Zelenski, 27 decembrie 2022

Zelenski a spus că își va prezenta propria viziune pentru îndeplinirea acestor obiective în mesajul anual din fața Radei Supreme a Ucrainei.

Președintele Ucrainei a adăugat că discuțiile de marți cu responsabilii din domeniul securității și apărării nu au vizat doar luptele din estul țării, ci și pregătirea pentru anul următor. „Trebuie să fie un an crucial. Înțelegem riscurile din timpul iernii, înțelegem ce avem de făcut la primăvara și, prin urmare, înțelegem ce rezultate trebuie să aibă întregul sector de apărare și securitate”, a spus el.

22:18 27.12.2022

Angajament SUA pentru menținerea și apărarea infrastructurii energetice a Ucrainei

Secretarul de Stat Antony Blinken a repetat, marți, angajamentul SUA de a ajuta Ucraina în urma atacurilor rusești asupra infrastructurii energetice.

„Vom fi alături de Ucraina cât va fi nevoie. Urmează o iarnă grea pentru ucraineni și vom lucra neobosit cu G7 și alți parteneri pentru a repara, înlocui și apăra infrastructura energetică a Ucrainei”, a transmis acesta pe Twitter.

Potrivit CNN, angajamentul SUA de a ajuta Ucraina în privința infrastructurii energetice se lovește, dincolo de provocările de război, de dificultățile cauzate de criza globală a lanțurilor de aprovizionare, dar și de incompatibilitățile între sistemul american și cel ucrainean în domeniul tehnologiei energetice.

21:13 27.12.2022

Kiev: O maternitate din Herson a fost lovită de rachete rusești

Maternitatea unui spital din orașul ucrainean Herson (sudul țării) a fost lovită de rachete rusești, a spus marți un reprezentant al președinției ucrainene, citat de CNN.

Potrivit lui Kirilo Timoshenko, în maternitate se născuseră, marți, doi copii și nimeni nu a fost rănit.

Au fost bombardamente și asupra așezării Antonivka din aceeași zonă Herson, cu victime în rândul civililor, a transmis Statul Major al Forțelor Militare ucrainene.

Teritoriul Ucrainei rămâne sub alertă de atac aerian iminent, iar forțele Moscovei încearcă să înainteze înspre Lîman prin Bahmut și Avdiivka.

20:25 27.12.2022

Ajutoare UE pentru Ucraina

Potrivit președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, țările membre au trimis Ucrainei, de la începerea războiului până în prezent 77.000 de tone de ajutorare, inclusiv medicamente și alimente.

Aceste ajutoare „în natură” sunt diferite de sprijinul financiar și militar.

Potrivit Institutului Kiel, până în 20 noiembrie, țările și instituțiile UE au oferit sprijin militar, financiar și umanitar Ucrainei în valoare de 52 de miliarde de euro.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG