Linkuri accesibilitate

Fosta ministră Monica Macovei, condamnată la șase luni cu suspendare pentru un accident rutier


Monica Macovei a fost acuzată de producerea unui accident de circulație soldat cu rănirea gravă a unui motociclist.
Monica Macovei a fost acuzată de producerea unui accident de circulație soldat cu rănirea gravă a unui motociclist.

Fosta ministră al Justiţiei, Monica Macovei, a fost condamnată, vineri, în primă instanță, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru un accident produs la Mangalia, în urma căruia un motociclist a fost rănit.

Instanța a decis ca Macovei să frecventeze programe de reintegrare socială şi să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, anunță news.ro.

Condamnarea a fost suspendată pentru o perioadă de doi ani, reiese din minuta Judecătoriei Mangalia, prima instanță din acest caz.

Monica Macovei a fost găsită vinovată pentru vătămare corporală din culpă.

Judecătoria Mangalia a mai decis că, pe durata termenului de supraveghere, Monica Macovei trebuie să se prezinte la serviciul de probaţiune, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe schimbarea locuinţei, orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă şi informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, magistraţii au mai hotărât ca Monica Macovei să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

Cheltuielile de judecată se ridică la 10.000 de lei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Monica Macovei a fost trimisă în judecată în luna septembrie a anului trecut de Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa pentru vătămare corporală din culpă.

Procurorii au susținut că, la data de 8 octombrie 2022, Monica Macovei conducea un autoturism pe DN 39, în apropiere de Mangalia şi „din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, viaţa fiindu-i pusă în primejdie”.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG