Linkuri accesibilitate

Marcel Ciolacu: Nu poate decât să ne bucure că Guvernul impune anumite restricţii


România - Președintele PSD Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marccel Ciolacu spune că partidul său susține impunerea restricțiilor determinate de epidemia de coronavirus și nu înțelege de guvernul a tergiversat luarea acestor măsuri și a așteptat ca numărul de infectări să ajungă la 10.000.

„Înţelegem necesitatea unor restricţii. Vreau să vă reamintesc că domnul profesor Rafila ne anunţă de aproape trei luni de zile că trebuie să luăm aceste restricţii, mai ales în ceea ce priveşte transportul în comun. Nu poate decât să ne bucure că, până la urmă, guvernul o să impună anumite restricţii şi un anumit calendar în prezenţa la locul de muncă, atât în sectorul public cât şi privat. Nu înţelegem de ce au trebuit luate cu asemenea întârziere şi cu cât luăm decizii nu în timp real şi aşteptăm să ajungem la 10.000 de infectări pe zi, cu atât toate restricţiile sunt mai dureroase şi au un efect în economia naţională mult mai profund”.

Liderul PSD a reluat atacurile la adresa guvernului Orban, pe care l-a numit „cel mai incompetent și corupt guvern postdecembrist”, punând în contextul administrării crizei de coronavirus aceste acuzații fără a detalia, ci referindu-se la „interesele politice” și la dorința pe care guvernul ar avea-o de a-i speria și intimida pe români.

„Îmi menţin părerea că este cel mai incompetent şi corupt guvern postdecembrist. Nu are nicio coerenţă în deciziile pe care le ia, le ia întotdeauna numai în funcţie de interesele politice, dar îi anunţ că indiferent cât vor dori să intimideze sau să sperie românii, românii deja ştiu că nu pot continua în următorii patru ani cu acest guvern compus din Orban, Câţu, Raluca Turcan, doamna Anisie, domnul Grindă. Nu cred că suntem atât de blestemaţi să mai stăm încă patru ani cu un asemenea guvern şi condus de un prim-ministru depăşit atât în ceea ce priveşte criza sanitară, cât şi în ceea ce priveşte criza economică”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o declaraţie de presă la Buzău, citat de News.ro.

De asemenea, Ciolacu a reluat și atacurile la adresa președintelui Iohannis, despre care a spus că e obsedat de organizarea alegerilor parlamentare pe 6 decembrie și și-a exprimat temerile cu privire la riscul încălcării drepturilor și libertăților „românilor” odată cu instituirea noilor restricții.

„În afară de această criză sanitară mondială, cu accente din ce în ce mai drastice şi mai dezastruoase în ceea ce priveşte România, şi parcă nu era de ajuns acest ghinion, avem ghinionul să avem şi cel mai incompetent şi corupt guvern postdecembrist, va fi o perioadă complicată. Astăzi este prima zi de campanie, din câte am înţeles şi eu de la preşedintele României, care nu are altă obsesie decât de a organiza alegeri parlamentare pe data de 6 decembrie, e posibil ca luni să termine această campanie electorală. Aşteptăm cu toţii explicaţii la restricţiile anunţate ieri în şedinţa de Guvern şi cum se va desfăşura această campanie electorală, astfel încât drepturile şi libertăţile românilor să nu fie încălcate prin acte normative pe care Guvernul nu are dreptul să le emită.”

Cât privește PSD, Ciolacu spune că prioritățile partidului pe care-l conduce este de a-i proteja pe români și de a „stopa această pandemie”.

„Priorităţile PSD în acest moment sunt de a proteja românii şi de a stopa această pandemie. Sub nicio formă, chiar dacă am intrat în campania electorală, nu vor fi decizii politice luate în interiorul PSD în funcţie de interesele politice ale partidului. O să ne menţinem pe agendă românilor. Am venit, la nivel naţional, cu o echipă integră. Am luat o decizie istorică pentru toate partidele politice din România, am luat decizia ca niciun corupt să nu candideze pentru demnitatea de a fi parlamentar pe listele Partidului Social Democrat, am luat decizia de a deschide partidul către specialişti confirmaţi atât pe plan naţional, cât şi internaţional, atât din domeniul sănătăţii, cât şi din domeniul economic şi, nu în ultimul rând, din zona de învăţământ. Credeam că dinamica desfăşurării lucrurilor va fi una alertă şi este evident că actualul Guvern este depăşit şi nu au decât un singur scop: să păcălească românii pe 6 decembrie, să ţină aceste alegeri vedeţi şi dumneavoastră în ce condiţii. Repet, românii vor arăta Partidului Naţional Liberal o lecţie pe 6 decembrie şi eu cred că în acest moment este evident pentru toată lumea în ce parte ne îndreptăm cu România, ne îndreptăm într-o direcţie total, total greşită", a conchis Ciolacu.

Marcel Ciolacu deschide lista PSD pe Buzău la Camera Deputaţilor.

Vineri a început campania electorală şi va dura până pe 5 decembrie, ora 7.00. Campania se va desfăşura în condiţii speciale, în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, întrunirile şi evenimentele electorale desfăşurate în spaţiul închis se vor desfăşura cu maximum 20 de persoane, iar cele în aer liber cu maximum 50 de persoane. În cazul acţiunilor desfăşurate pe stradă, numărul persoanelor care se deplasează sau formează un grup este limitat la 6, iar pentru acţiunile din uşă în uşă la 2 persoane. De asemenea, cei care participă la o acţiune electorală din uşă în uşă sau la una de distribuire a materialelor de propagandă electorală vor purta masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată durata interacţiunii între acestea şi cetăţeni, menţinând distanţa fizică de minimum un metru între oricare doi oameni.

România a înregistrat vineri 10.260 de cazuri noi de Covid-19, un nou record, 123 de decese și 1.001 de pacienți internați la ATI.

Joi noaptea, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a adoptat o hotărâre prin care instituie noi măsuri restrictive de gestionare a pandemiei de coronavirus.

Astfel, circulația persoanelor va fi interzisă între orele 23 și 5 dimineața. Excepție fac deplasările la serviciu și pentru asistență medicală.

Documentul prevede interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri, dar și suspendarea piețelor sau trecerea învățământului în online.

În plus, activitatea magazinelor va fi limitată pentru orele 5-21.

Măștile vor deveni obligatorii la nivel național, indiferent de rata de incidență din respectiva localitatea, și în spații deschise.

Măsurile sunt valabile timp de 30 de zile, urmând a fi revizuite în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Evident că noi dorim să controlăm extinderea, răspândirea pandemiei, dar, în același timp, vrem să dăm șanse medicilor să trateze cazurile grave în spitale!", a motivat președintele Iohannis, joi seară, introducerea noilor măsuri.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG