Linkuri accesibilitate

Marea Britanie și Noua Zeelandă interzic aplicația TikTok pe telefoanele guvernamentale


Marea Britanie a anunţat joi că va interzice aplicaţia TikTok pe telefoanele guvernamentale, cu efect imediat, o decizie care urmează măsurilor similare luate de alte ţări occidentale, care au interzis aplicaţia video chineză, din motive de securitate, transmite Reuters. Vineri, și Noua Zeelandă a declarat că va interzice TikTok pe dispozitivele cu acces la rețeaua parlamentară a țării din cauza problemelor de securitate cibernetică.

Guvernul britanic a cerut Centrului Naţional de Securitate Cibernetică să analizeze potenţiala vulnerabilitate a datelor guvernamentale din aplicaţiile de social media şi riscurile legate de modul în care informaţiile sensibile ar putea fi accesate şi utilizate.

„Securitatea informaţiilor sensibile ale guvernului trebuie să fie pe primul loc, aşa că astăzi interzicem această aplicaţie pe dispozitivele guvernamentale. Utilizarea altor aplicaţii de extragere a datelor va fi ţinută sub control”, a declarat ministrul sportului Oliver Dowden, într-un comunicat.

„Restrângerea utilizării TikTok pe dispozitivele guvernamentale este un pas prudent şi proporţional, după sfaturile experţilor noştri în securitate cibernetică”.

TikTok a spus că a fost dezamăgit de decizie şi a început deja să ia măsuri pentru a proteja în continuare datele utilizatorilor europeni.

Decizia guvernului de la Londra vine la o zi după ce Statele Unite au cerut acționarilor chinezi să își vândă acțiunile pentru că altfel aplicația va fi interzisă.

Deja aplicaţia este intersiză de pe dispozitivele oficiale din SUA, dar și din Canada, Belgia şi Comisia Europeană.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG