Linkuri accesibilitate

Medic de la Spitalul Universitar din București ucis de COVID-19


Spitalul Universitar de Urgență București

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat decesul unui medic de la Spitalul Universitar de Urgență București. Doctorul Cătălin Bărbulescu a încetat din viață noaptea trecută fiind infectat cu noul coronavirus.

Decesul a fost anunțat și de către reprezentanții Spitalului Universitar.

Spitalul Universitar a fost focar de infecție cu coronavirus în urmă cu aproape două luni după ce mai mulți pacienți care făceau dializă la o clinică privată au fost aduși aici și au infectat la rândul lor medici și pacienți.

Mai multe secții au fost închise ca urmare a izbucnirii focarului, iar conducerea spitalului a fost schimbată.

Managerul Adriana Nica a fost demisă de Ministerul Sănătății ca urmare a modului în care a gestionat situația, fiind numit interimar medicul Cătălin Cârstoiu.

Nota întocmită de Corpul de Control arată că în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 „​în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus”, preciza ministerul într-un comunicat de presă.

Grupul de Comunicare Strategică a mai arătat că numărul total al personalului medical și auxiliar care a fost infectat cu noul coronavirus în România a ajuns la 2.625 de persoane, spitalele din țară fiind unul din pricipalele focare de răspândire a pandemiei.

Datele analizate și prezentate luni de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) arată că 1 din 7 cazuri de coronavirus a fost înregistrat în rândul personalului medical.

Decesul medicului de la Spitalul Universitar nu a fost încă adăugat în bilanțul oficial al deceselor în România care a ajuns marți dimineață la 1.124.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG