Linkuri accesibilitate

„Metronom '75”, Bob Dylan, „Blood on the Tracks”


Detaliu de pe coperta albumului, „Blood on the Tracks”, Bob Dylan, 1975
Detaliu de pe coperta albumului, „Blood on the Tracks”, Bob Dylan, 1975

8 februarie 1975

„Metronom '75”, Bob Dylan, „Blood on the Tracks”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:45:17 0:00


„Blood on the Tracks” este al 15-lea album de studio al compozitorului și cântărețului american Bob Dylan, și a fost lansat în 20 ianuarie 1975, la casa de discuri Columbia Records

A marcat reîntoarcerea lui Dylan la Columbia, după ce acesta lansase două discuri la Asylum Records.

Artistul a început înregistrarea pieselor la New York în septembrie 1974. În decembrie 1975, cu puțin timp înainte de lansarea discului de către Columbia, Bof Dylan s-a decis brusc să reînregistreze mare parte din material într-un studio din Minneapolis, astfel încît albumul final conține cinci piese înregistrate la New York și altele cinci la Minneapolis.

Inițial, „Blood on the Tracks” a fost primit amestecat de către critică, fiind însă în cele din urmă salutat atît de critici cît și de public drept unul din cele mai bune albume ale lui Bon Dylan.

S-a spus despre acest disc că reflectă tensiunile din viața personală a cântărețului, dar Dylan a negat într-un interviu că albumul ar conține elemente autobiografice.

„Blood on the Tracks” a ajuns pe primul loc în topurile Bilboard 200, și pe locul locul 4 în topul albumelor din Marea Britanie, și e în continuare unul din cele mai bine vândute albume de studio ale lui Bob Dylan, cu un certiticat dublu de platină (a fost vândut în peste două milioane de exemplare) de la Recording Industry Association of America (Sursă: Wikipedia)

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG