Linkuri accesibilitate

Ministerul Sănătăţii nu mai are acces la pagina data.gov.ro


Centru de date (imagine generică).

ACTUALIZARE Consilierul ministrului Sănătății, Ștefan Voinea, anunță, miercuri după-amiază că platforma data.gov.ro este, din nou, funcțională și că au fost actualizate datele cu privire la cazurile de COVID și la vaccinare.

Consilier onorific al ministrului Sănătății, Ștefan Voinea, cel care coordonează activitatea de transparentizare cu privire la datele COVID a anunțat, miercuri, pe pagina sa de Facebook că Ministerul Sănătății nu mai are acces la pagina oficială data.gov.ro „pentru a publica în mod transparent informațiile despre vaccinare și pandemie”.

Ștefan Voinea precizează că pentru publicarea datelor extinse, care a început luna aceasta, a avut acces la Registrul Electronic Național de Vaccinări printr-un cont cu permisiuni limitate. „Acest cont permite doar raportări și nu oferă acces la date cu caracter personal. Am exportat datele pentru transparentizare pe pagina data.gov.ro, la solicitarea ministrului. Datele nu conțin informații cu caracter personal, secret sau confidențial.

În conferința de presă de miercuri, premierul Florin Cîțu a spus că nu are informații sau detalii cu privire la limitarea accesului Ministerului Sănătății la pagina data.gov.ro.

În ultimele zile, premierul Florin Cîțu a avut mai multe luări de poziție pe tema publicării datelor de către Ministerul Sănătății și a sugerat că au existat sesizări din partea instituțiilor de apărare și securitate.

XS
SM
MD
LG