Linkuri accesibilitate

Ministerul Sănătăţii nu mai are acces la pagina data.gov.ro


Centru de date (imagine generică).
Centru de date (imagine generică).

ACTUALIZARE Consilierul ministrului Sănătății, Ștefan Voinea, anunță, miercuri după-amiază că platforma data.gov.ro este, din nou, funcțională și că au fost actualizate datele cu privire la cazurile de COVID și la vaccinare.

Consilier onorific al ministrului Sănătății, Ștefan Voinea, cel care coordonează activitatea de transparentizare cu privire la datele COVID a anunțat, miercuri, pe pagina sa de Facebook că Ministerul Sănătății nu mai are acces la pagina oficială data.gov.ro „pentru a publica în mod transparent informațiile despre vaccinare și pandemie”.

Ștefan Voinea precizează că pentru publicarea datelor extinse, care a început luna aceasta, a avut acces la Registrul Electronic Național de Vaccinări printr-un cont cu permisiuni limitate. „Acest cont permite doar raportări și nu oferă acces la date cu caracter personal. Am exportat datele pentru transparentizare pe pagina data.gov.ro, la solicitarea ministrului. Datele nu conțin informații cu caracter personal, secret sau confidențial.

În conferința de presă de miercuri, premierul Florin Cîțu a spus că nu are informații sau detalii cu privire la limitarea accesului Ministerului Sănătății la pagina data.gov.ro.

În ultimele zile, premierul Florin Cîțu a avut mai multe luări de poziție pe tema publicării datelor de către Ministerul Sănătății și a sugerat că au existat sesizări din partea instituțiilor de apărare și securitate.

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

    valican@rferl.org

XS
SM
MD
LG