Linkuri accesibilitate

Petre Daea, audiat la DNA pentru concursurile de angajare la ministerul Agriculturii


Petre Daea, Ministrul Agriculturii, a ajuns vineri dimineață la DNA. El a depus jurământul în fața președintelui Iohannis în urmă cu două săptămâni
Petre Daea, Ministrul Agriculturii, a ajuns vineri dimineață la DNA. El a depus jurământul în fața președintelui Iohannis în urmă cu două săptămâni

Ministrul Agriculturii Petre Daea a sosit, vineri dimineaţă, la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care predecesorul său la minister, Adrian Chesnoiu, este acuzat că a intervenit pentru a influenţa mai multe concursuri de angajare.

G4Media a scris că ministrul Agriculturii este audiat pentru că una din cele patru persoane căreia fostul ministru Chesnoiu le-ar fi dat subiectele pentru concursul de angajare era „pila” lui ”nea Petrică”, actualul ministru Petre Daea, citând un referat DNA trimis la Parlament pentru ridicarea imunității lui Chesnoiu.

Potrivit acestui referat, persoana pentru care a intervenit Daea era Mihai Cosmin Corobea, în telefonul căruia procurorii au găsit la percheziţia informatică un contact notat: „Nasa Cami Luchi”, despre care procurorii spun că este soția lui Petre Daea, Camelia Luchian Daea.

Petre Daea este susținut ca ministru de PSD după ce Adrian Chesnoiu a demisionat fiind acuzat de procurorii DNA că s-a implicat activ în aranjarea unor concursuri pe funcții publice din subordinea sa.

Europa Liberă a scris că două din cele patru selecții de personal de la Ministerul Agriculturii, pentru care fostul ministru Adrian Chesnoiu este suspectat de DNA de fapte de corupție, au dus în final la angajarea unor membri PSD, partid din care face parte și fostul ministru.

Documentul trimis de DNA la Parlament arată că Adrian Chesnoiu i-ar fi cerut unui membru al comisiei de concurs să le dea „pilelor” subiectele „în mare”, nu în detaliu, ca să nu ia 10 şi să bată la ochi, ci doar să treacă examenul.

„Chiar la nea‘ Petrică vă găsirăți să …”, „Omul acela m-a rugat și el două lucruri, trei, cinci, aproape șapte (râde). Da, măcar, dracu, să i le rezov”, spune fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu în interceptările citate de G4Media.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG