Linkuri accesibilitate

Ministrul de Interne promite că „va arunca toate forțele” în lupta cu traficul de droguri


Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, spune că zeci de ani, autoritățile au abordat traficul de droguri „marginal”.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, spune că România are o problemă majoră cu traficul de droguri și cere Poliției, Parchetului și Parlamentului să se implice în reducerea acestui flagel. Predoiu crede că și consumul de droguri ar trebui pedepsit.

Ministrul Cătălin Predoiu a anunțat că a trimis Corpul de Control al instituției să verifice cum și-au făcut treaba polițiștii în legătură cu accidentul de la 2 Mai, unde tânăr despre care Poliția spune că a consumat droguri a lovit mortal doi bărbați de 20 și 21 de ani.

Cazul a stârnit o revoltă publică după ce s-a aflat că suspectul, care a fost arestat, fusese la Poliție cu doar câteva ore înainte de tragedie, însă nu a fost reținut, deși fusese prins cu stupefiante.

Ancheta internă a Ministerului Afacerilor Interne vă stabili și dacă în zonă, exista la momentul accidentului, un singur test pentru droguri în trusele polițiștilor.

Ministrul crede însă că în acest caz, se impunea realizarea unui test.

Ministrul Cătălin Predoiu a spus că nu știe câte asemenea teste există în dotarea Poliției.

Într-o primă declarație după tragedie, ministrul de Interne admite că România are mari probleme cu traficul de droguri, dar și cu traficul de persoane și crima organizată.

Cătălin Predoiu susține „va arunca în luptă toate forțele” din Ministerul de Interne pentru a-i prinde pe traficanții de droguri dar adaugă el, „trebuie să fim conștienți că după zeci de ani în care flagelul drogurilor a fost abordat marginal, această luptă va fi de durată”.

Fost ministru al Justiției, Cătălin Predoiu cere și altor instituții să se implice în prinderea și condamnarea marilor dealeri de droguri.

Printre acestea Parchetele și Parlamentul.

„Este esențială identificarea și condamnarea marilor dealeri, care trebuie făcută indiferent de complicități și conexiuni”, a declarat ministrul de Interne.

 • 16x9 Image

  Anca Grădinaru

  Anca Grădinaru este senior correspondent la Europa Liberă din februarie 2023.
  Este jurnalist de 25 de ani. Anterior, a lucrat la Ziarul Adevărul, Antena 1, Antena 3, Digi 24 și Radio Europa FM.

  A realizat știri, anchete, reportaje și documentare, radio și de televiziune, în România, Ucraina, Irak, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia.
   
  A transmis de la majoritatea summiturilor NATO de după aderarea României la Alianța Nord Atlantică și de la reuniuni ale Uniunii Europene, de la vizitele papilor la București și de la primele două ediții ale Jocurilor Invictus la care a participat România.

  Unele dintre reportajele Ancăi Grădinaru au fost premiate de New Mexico Associated Press și Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România.

  La Europa FM, a realizat emisiunea „Interviurile Europa FM” și „Piața Victoriei”. Este absolventă a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și a unei burse de un an la New Mexico State University din Statele Unite ale Americii.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG