Linkuri accesibilitate

Moțiunea de cenzură. Ludovic Orban spune că s-au adunat 237 de semnături și se mai negociază încă zece voturi


Ludovic Orban spune că informațiile publicate despre componența unui nou guvern sunt false

Moțiunea de cenzură va fi depusă la începutul săptămânii viitoare, ceea ce înseamnă că ar urma să se dezbată și să fie supusă votului, trei zile mai târziu

„Data finală o stabilim împreună cu toţi cei care susţin moţiunea de cenzură. Cu siguranţă vom depune săptămâna viitoare, la începutul săptămânii viitoare. Până acum am discutat despre ziua de luni, dar mai rămâne să mai calculăm un pic posibilul calendar să vedem ce contramăsuri ar putea să pregătească cei de la PSD. Până astăzi, avem cu patru semnături peste numărul de semnături necesare pentru trecerea moţiunii de cenzură. Avem aici 237 de semnături. În afară de aceste semnături, avem angajate discuţii cu încă peste 10 parlamentari, fie pentru semnături, fie pentru susţinerea moţiunii prin vot. Sunt parlamentari independenţi, sunt parlamentari ai minorităţilor naţionale şi parlamentari PSD dintre cei cu care purtăm discuţii în continuare", a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Întrebat dacă sunt parlamentari PSD printre cei care au semnat moţiunea, Orban a spus: „Veţi vedea semnatarii în momentul în care vom depune moţiunea".
Orban a menţionat că este o moţiune decisivă şi nimeni nu-şi va permite să lipsească.

"Am primit garanţia de la toţi parlamentarii semnatari că sunt alături de moţiune, împreună planificăm, vrem să asigurăm o dată în care să avem prezenţă sută la sută. Dacă s-a mai întâmplat să avem un vot în minus, s-a întâmplat din cauza unei programări care a pus în imposibilitate unul sau doi parlamentari să fie prezenţi la moţiune. Dar această moţiune este o moţiune decisivă, o moţiune în care nimeni nu-şi poate permite să lipsească", a mai spus Orban.

El a mai spus că se vor vedea foarte limpede voturile pe care parlamentari ai PSD le vor da pe moţiune, chiar dacă grupul social-democrat va decide să stea în bănci.

Întrebat dacă a discutat cu partidele semnatare ce se întâmplă dacă trece moţiunea de cenzură şi dacă sunt dispuse să intre la guvernare, Orban a spus: "Aş prefera să nu mă erijez în purtător de cuvânt al altor formaţiuni politice. Cu siguranţă că am discutat posibile dezvoltări ulterioare moţiunii de cenzură. Nu se poate spune că există un acord deplin, încă există diferenţe de opinii şi, oricum, important este să treacă moţiunea de cenzură, să punem punct acestei guvernări nenorocite care face un rău imens României. Ulterior, în conformitate cu prevederile constituţionale, preşedintele României va declanşa consultările şi în cadrul acestor consultări, dacă mai există diferenţe de opinie, vom căuta să găsim o soluţie care se facă bine României".

În legătură cu schiţele de guvern apărute în spaţiul public, Orban a spus: "Cine a difuzat aceste informaţii şi-a bătut joc de români, sunt nişte fake-news-uri jenante, penibile care nu au niciun fel de legătură cu realitatea".
El a spus că are o schiţă de guvern. „Suntem în evaluare, avem trei, patru, chiar şi cinci candidaţi pentru fiecare portofoliu, vom alege cei mai buni oameni, cea mai bună soluţie, dar în momentul în care va fi vorba de a genera o formulă de guvernare", a mai susţinut Orban.

Întrebat dacă are încredere în parlamentarii ALDE, Orban a răspuns: „Cine a fost de plecat, a plecat. Cine a rămas în ALDE, a semnat moţiunea de cenzură, eu am încredere în toţi cei care au semnat pentru că sunt oameni serioşi.”

Facebook Forum

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG