Linkuri accesibilitate

PNL ar fi strâns semnăturile necesare demiterii Guvernului prin moțiune de cenzură


PNL a strâns 238 de semnături pentru moţiunea de cenzură privind demiterea Guvernului Dăncilă, au declarat surse liberale pentru Mediafax. Printre semnatarii moţiunii se numără şi doi deputaţi PSD, iar depunerea ar urma să se facă cel târziu până lunea viitoare.

Surse liberale au declarat pentru Mediafax că PNL a strâns 238 de semnături pentru moţiunea de cenzură, aceasta urmând să fie depusă vineri, cel târziu luni.

Printre semnatari se numără şi doi deputaţi din PSD, trei de la minorităţile naţionale, altele decât UDMR, cât şi parlamentari din ALDE şi Pro România, au explicat sursele menţionate.

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că până la finalul săptămânii vor fi finalizate discuţiile cu toate partidele parlamentare în privinţa moţiunii de cenzură, urmând ca mai apoi aceasta să fie depusă. El a adăugat că mizează pe contribuţia tuturor parlamentarilor ALDE.

Tot luni, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Biroul Politic Executiv al ALDE a decis să voteze, la vedere, în favoarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului. Acesta a precizat că 20 de parlamentari ALDE vor semna moţiunea.

PSD a decis strategia de a fi prezenţi în bănci la moţiune, însă să nu o voteze. Liderul formaţiunii, Viorica Dăncilă a avertizat încă din luna iunie că parlamentarii PSD care vor vota moţiunea ar putea fi excluşi din partid.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG