Linkuri accesibilitate

Modificarea „scenariului roșu” de prezență în școli pentru elevii din anii terminali


Colegiul Tehnic Transilvania din Brasov, luni, 22 iunie 2020.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a modificat, vineri, „scenariul roșu” de prezență fizică în școli, chiar în ziua în care Bucureștiul a trecut, din nou, peste incidența de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, situație asociată acestui scenariu.

CNSU a decis că este permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali, „în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, dar doar în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori”.

Potrivit scenariilor anunțate înaintea reluării cursurilor în școli, elevii din anii terminali rămâneau acasă în scenariul roșu, cel care se referă la rate de incidență cuprinse între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit deciziilor din acel moment, „scenariul roşu” funcționa în localităţile cu rata de infectare peste 3/1.000, dar mai mică de 6/1.000. În aceste localități, urmau să meargă la școală doar „antepreşcolarii la creşe, preşcolarii în grădiniţă şi elevii învăţământului primar, inclusiv clasa pregătitoare”, însă rămân „în online” cei gimnaziu și liceu.

CNSU a actualizat vineri și lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se impune carantina timp de 14 zile.

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Drogat și închis: un activist rus povestește despre abuzul psihic
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:34 0:00
XS
SM
MD
LG