Linkuri accesibilitate

Cel puțin trei morți și cinci răniți după bombardarea zonei civile a Hersonului


Forțele rusești au vizat un spital, o școală, o stație de autobuz, un oficiu poștal, o bancă și clădiri rezidențiale
Forțele rusești au vizat un spital, o școală, o stație de autobuz, un oficiu poștal, o bancă și clădiri rezidențiale

Trei persoane au murit și alte cinci au fost rănite după bombardamentele rusești în orașul-port Herson, susțin autoritățile locale.

Administrația militară regională din Herson a declarat pe canalul său Telegram că forțele rusești au vizat un spital, o școală, o stație de autobuz, un oficiu poștal, o bancă și blocuri de locuințe, scrie The Guardian.

Printre cei răniți se afla și o asistentă care lucra la spitalul regional când a fost atacat, a declarat Iuri Sobolevskîi, șef adjunct al consiliului regional Herson, pe canalul său de Telegram.

Trei persoane au fost ucise sâmbătă într-un cartier al orașului Kosteantînivka, din estul Ucrainei, a declarat guvernatorul regional. Alte paisprezece persoane au fost rănite în atacul care a afectat și patru blocuri de apartamente și un hotel, relatează Reuters.

„Salvatorii și oamenii legii lucrează la locul tragediei pentru a ajuta oamenii și a documenta cu atenție încă o crimă comisă de ocupanții ruși pe pământul nostru”, a scris pe Telegram guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kîrîlenko.

Muncitoarea Irina Malțeva, în vârstă de 42 de ani, a spus că se uita la televizor când explozia i-a zguduit violent camera de zi.

Am deschis ochii și totul a explodat. Eram plină de sânge. Mama stătea în dormitor, plină și ea de sânge.

Înainte de acest atac, Kîrîlenko a declarat că cel puțin patru persoane au fost ucise și șapte rănite în întreaga regiune în urma atacurilor rusești din ultimele 24 de ore.

Vreți să citiți mai multe știri și articole de acest tip? Abonați-vă AICI la newsletter-ul Europa Liberă, „3 minute”.
  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG