Linkuri accesibilitate

Moscova anunță că 700.000 de copii din zonele de conflict din Ucraina se află în Rusia


Rusia ar fi adus în țară aproximativ 700.000 de copii din zonele de conflict din Ucraina.

Rusia a adus în țară aproximativ 700.000 de copii din zonele de conflict din Ucraina, anunță autoritățile rusești. Moscova afirmă spune că aduce copii din Ucraina pentru a proteja orfanii și copiii abandonați în zona de conflict.

"În ultimii ani, 700.000 de copii au găsit refugiu la noi, fugind de bombardamentele și bombardamentele din zonele de conflict din Ucraina", a scris șeful comisiei internaționale din Consiliul Federației (camera superioară a parlamentului rus), Grigori Karasin, pe Telegram.

Rusia a lansat o invazie pe scară largă asupra vecinului său vestic Ucraina în februarie 2022. Moscova spune că scopul aducerii de copii din Ucraina pe teritoriul Rusiei este de a proteja orfanii și copiii abandonați în zona de conflict.

Cu toate acestea, oficialii ucraineni spune că mulți copii au fost deportați ilegal, iar autoritățile de la Washington afirmă că mii de copii au fost luați cu forța din casele lor.

Cea mai mare parte a mișcărilor de adulți și copii a avut loc în primele luni ale războiului, înainte ca Ucraina să înceapă contraofensiva pentru a recâștiga teritoriile ocupate din est și sud la sfârșitul lunii august.

În iulie 2022, Statele Unite au estimat că Rusia a "deportat forțat" 260.000 de copii, în timp ce Ministerul Integrării Teritoriilor Ocupate din Ucraina spune că aproape 19.500 de copii ucraineni sunt considerați în prezent deportați ilegal.

Europa Liberă România este pe Google News. Vă puteți abona AICI.
  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG