Linkuri accesibilitate

N.C.Munteanu despre un Pristanda plin de doctorate


Gheorghe Lupescu are o mulțime de diplome, de la instituții care au fost zguduite de scandalul plagiatelor
Gheorghe Lupescu are o mulțime de diplome, de la instituții care au fost zguduite de scandalul plagiatelor

În campania electorală pentru Parlamentul European PSD și-a dat peste măsură poalele peste cap. Peste orice măsură tolerabilă.

Mari mitinguri în mari piețe din marile orașe, risipă de forțe de ordine și mobilizări vecine cu nesimțirea, zeci, sute, mii de autobuze, mii, zeci de mii de oameni deplasați de colo până colo, mulți cu desăvârșire apolitici, aduși cu otuzbiru de primari abuzivi, în numele disciplinei de partid și de stat!

De ce? „Pentru că putem”, cum zice un slogan al PSD, folosit până la greață de tot felul de codrini și de olguțe. Culmea, în aceste mitinguri, candidații partidului la Parlamentul European erau niște fețe palide, inși de mâna a doua, mici ariviști gata să-și exporte nuditatea și nulitatea la Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg. Promisiuni, planuri, programe? Nimic și nimici! Vioara întâia în demonstrațiile de forță, căci asta erau mitingurile, a fost Eu, Supremul, ni-micul Dragnea Liviu. În război cu toată lumea, cu spatele la zid, condamnat deja, omul se războiește mai ales cu Europa care nu înghite derapajele de la normele statului de drept și siluirea justiției, cu perversități și după necesități. Înarmat până în dinți cu panglici tricolore, omul se complace în rolul de maidanez isteric, gata să sfâșie pantalonii Europei care nu-i dă lui satisfacție. Și acest circ stă sub semnul lui „Pentru că putem”. Însă în spatele acestui „putem” plutește umbra ticăloasă a abuzului. Toate manifestațiile au fost însoțite de firești contramanifestații și ,de aici încolo, forțele de ordine au devenit nu doar părtinitoare, ci parte a PSD-ului. Și-au ieșit din rolul lor constituțional și au aplicat legea cu elanul și cu nesimțirea neghioabă a unui Pristanda. Constituțional? O fi, dar umflații!

Și de aici întrăm în derizoriu, că de tragic nu ne dă mâna. Pe scurt, am ajuns la Topoloveni, capitala magiunului românesc și fief PSD, onorat de Liviu Dragnea cu august lui făptură. Vizită de lucru electoral, firește. Și, vai, augusta vizită a fostă tulburată de zece protestatari, printre care și un cameraman TV. Zece! Ce puteau să facă zece oameni împotriva unui lider de partid înconjurat de oamenii SPP și de jandarmi câtă frunză, câtă iarbă? Și totuși, la ordine de sus, cei zece au fost săltați, băgați în hârdăul lui Petrache, duși la poliție, pentru legitimare și ținuți acolo până la plecarea lui Eu, Supremul! Explicația, de tot rahatul, era o vizită privată! Cu alaiul de rigoare, Liviu Dragnea era în exercițiul și în misia de lider de partid și, în mod evident, în campanie electorală. Derizoriul a fost simțit și de jandarmul care, întrebat de ce i-a reținut pe oameni, a răspuns dezarmant, „De-al dracu' ”.

Iar ordinul „de sus” venea de la un Pristanda de tip nou, mai marele jandarmilor din județul Argeș, numit acolo de Carmen Dan, la sugestia sau chiar la cererea lui Eu, Supremul. Și așa mai venim de-acasă și mai ales se explică zelul. Nu în orice zi îți pică în vizită binefăcătorul, care trebuie onorat! Cu orice preț! Gheorghe Lupescu se numește omul nostru din Havana, pardon, din Argeș! Însă, când se recomandă, își zice apăsat „colonel doctor Gheorghe Lupescu”. Căci, spre deosebire de Pristanda, om simplu, de la țară sau din mahala, colonelul doctor este pavoazat cu diplome și doctorate mai ceva ca un general nord-coreean de medalii. Și nu exagerez. Cu o expresie fericită, pescuită pe internet, omul are o roabă, literalmente, o roabă de diplome, doctorate și titluri universitare. Majoritatea obținute la Universitatea Bioterra, celebra „fabrică de diplome”, implicată în mari scandaluri și dosare de corupție. Și, pentru variație, și-a mai luat vreo câteva masterate și doctorate de la Academia de Poliție, de la Academia SRI și de la Universitatea Valahia din Târgoviște. Și ele la fel de cunoscute ca fabrici de diplome. Omul e specialist în inginerie economică, agroturism, securitate comunitară, terorism, limba engleză etc. La ce-i folosesc toate astea unui colonel de jandarmi? La nimic, cu excepția lefii, mărită corespunzător, și setei de mărire. Omul a obținut puzderia de diplome în paralel cu cariera de jandarm, deci prin învățământul la distanță. La distanță de carte, cum zic glumeții! Sunt prea multe și prea caraghioase ca cineva din Ministerul de interne să nu adulmece impostura. Dar la ce bun? Ministerul tot e plin de false doctorate și de plagiatori. Ca și întreaga administrație de stat. Guvernul și Parlamentul gem de impostori. Iar impostorii au și calități. Sunt buni executanți și slugi devotate. „Colonel doctor Gheorghe Lupescu” și-a trimis subordonații și la protestul din 10 august 2018. Oamenii lui au fost parte la represiunea împotriva populației pașnice. Câteva zile mai târziu, doctorul Lupescu explica presei argeșene: „La București, la evenimentele din 10 august, Jandarmeria a acționat legal. Era un miting neautorizat. Atâta timp cât ai un miting neautorizat, nu înțeleg alte discuții”. Clar, omul înțelege doar limbajul pulanului. Și al jetului de gaze. Și de astfel de slugi are nevoie un regim autoritar. Din ce în ce mai autoritar.

Opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Europei Libere

  • 16x9 Image

    Neculai Constantin Munteanu

    Neculai Constantin Munteanu (n. 16 noiembrie 1941, Pufeşti, Vrancea), jurnalist (de profesie economist) şi disident anticomunist din România, redactor la programul Actualitatea Românească la Radio Europa Liberă (1980-1994), ulterior colaborator extern.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG