Linkuri accesibilitate

Narcis Neaga, responsabil cu autostrăzile din România, demisionează după o discuție cu șeful cancelariei Vioricăi Dăncilă


Narcis Neaga a fost acuzat de-a lungul timpului de lipsa autostrăzilor în România și de tergiversarea derulării contractelor
Narcis Neaga a fost acuzat de-a lungul timpului de lipsa autostrăzilor în România și de tergiversarea derulării contractelor

La două zile după declarațiile Vioricăi Dăncilă de a-l înlătura pe Narcis Neaga din fruntea CNAIR, compania responsabilă cu construcția de autostrăzi și șosele în România, Narcis Neaga anunță că „respectă” decizia șefei Guvernului

Narcis Neaga a anunțat că demisia survine unei discuții pe care a avut-o cu președintele Consiliului de Administrație al CNAIR, Costin Mihalache. Acesta din urmă este și șeful cancelariei Vioricăi Dăncilă, care s-a aflat în conducerea companiei de autostrăzi între 2013 și 2016 și unde a revenit în 2018.

Neaga a rezistat mai multor premieri PSD din 2012 încoace și a fost acuzat de-a lungul timpului că este vinovat pentru lipsa autostrăzilor în România.

În comunicatul pe care l-a dat publicității, Narcis Neaga a spus că „pe întreaga perioadă a mandatului a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a debloca proiectele de infrastructură sau pentru a le continua pe cele aflate deja în derulare”

De două zile șefa Guvernului anunța că solicită demisia lui Narcis Neaga, iar aseară solicitarea a apărut și pe siteul Palatului Victoria. Subiectul autostrăzilor apare în ultima vreme în discursurile Vioricăi Dăncilă cu avertismente care au fost interpretate și ca semne de întrebare în privința menținerii lui Răzvan Cuc în postul de ministru al Transporturilor.

Dăncilă s-a arătat nemulțumită de întârzierile lucrărilor pentru tronsoanele 2, 3 și 4 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești. Premierul a cerut explicații și pentru că procedura de licitație pentru execuția secțiunilor 3 și 4 din Drumul expres Pitești-Craiova nu a fost încă relansată.

Și marți, Viorica Dăncilă l-a acuzat pe șeful Companiei de Autostrăzi, Narcis Neaga, că ”a blocat nejustificat” proiecte mari de infrastructură, precum Autostrada Sibiu – Pitești sau drumul expres Craiova – Pitești. Într-o declarație făcută în debutul ședinței de guvern, Dăncilă a reiterat cererea de demitere a lui Neaga.

De numele lui Narcis Neaga se leagă incidentul fără precedent legat de faptul că, pe fondul lipsei de autostrăzi, în 2015, imediat după lansarea autostrăzii Sibiu-Orăștie, o porțiune din autostradă a cedat.

Restaurarea autostrăzii a coincis cu demiterea lui Neaga, care s-a întors apoi în fruntea CNAIR. Același incident a făcut și obiectul unui dosar DNA, care nu a ajuns mai apoi în instanță.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG