Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan: Aș fi bucuros ca Vlad Voiculescu să fie viceprimarul Capitalei


Vlad Voiculescu (PLUS) și Nicușor Dan, independent susținut de USR și PNL la Primăria Capitalei
Vlad Voiculescu (PLUS) și Nicușor Dan, independent susținut de USR și PNL la Primăria Capitalei

„În Codul administrativ, care este în vigoare astăzi, există trei viceprimari și mai există un city manager. Eu cred că vom găsi competențele potrivite în fiecare dintre aceste partide pentru a face o echipă serioasă pe București”, a spus Nicușor Dan, întrebat dacă va face echipă cu un viceprimar de la USR PLUS sau de la PNL.

„Vlad Voiculescu este o persoană cu calități și aș fi bucuros să fie viceprimarul Capitalei. În condițiile în care aflăm azi, eu sunt un independent care are deja susținerea a două, cele mai mari, partide”, a spus Nicușor Dan după ce PNL a anunțat că-l va susține la Primăria Capitalei.

El a spus că se bucură, în principiu, și de sprijinul PMP, manifestat, însă, doar la nivel de simpatie, fără o susținere declarată oficial.

„Am discutat și cu PMP, așa cum am discutat și cu celelalte trei partide. Pentru moment, există o simpatie, nu există o declarație oficială de susținere. Există în orice caz, și au transmis-o și ei public, o disponibilitate la dialog pentru reunirea forțelor de opoziție din București”, a mai spus Nicușor Dan.

Ludovic Orban a anunțat joi că PNL face un „sacrificiu” renunțând la desemnarea unui candidat propriu la Capitală doar pentru a putea ”elibera Bucureștiul de domnia despotică a PSD” și a spus că Nicușor Dan are „toate datele” pentru a o face.

  • ”În urma discuțiilor pe care le-am avut cu Nicușor Dan, am luat decizia de a-l propune pe Dan candidat la Primărie, susținut de PNL, voi susține această propunere în fața PNL București, în fața Biroului Politic. Am convingerea că Nicușor Dan este cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor două obiective ale PNL: a elibera Bucureștiul de domnia despotică a PSD și de a asigura o bună guvernare care să asigure o calitate a vieții la nivelul celorlalte capitale europene. PNL face un sacrificiu de a renunța la un candidat propriu și susține un candidat care nu e membru PNL”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban într-o conferință de presă.

Tot joi, organizația PNL București a decis, în unanimitate, susținerea candidaturii lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Președintele organizației, ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că va merge cu această propunere în Biroul Executiv de vineri al PNL.

USR și PLUS nu au ajuns la o înțelegere în privința unui candidat comun al alianței, după o serie de dispute între Nicușor Dan, susținut de organizația PNL București, și Vlad Voiculescu, PLUS, în privința modalității de desemnare a candidatului. Voiculescu insista pentru alegeri interne, iar Nicușor Dan pentru sondaje de opinie.

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al alianței USR PLUS a recunoscut joi că, poate, era mai bine ca discuțiile din interiorul alianței USR PLUS privind desemnarea unui candidat comun să se încheie mai repede și a anunțat că Vlad Voiculescu, candidatul desemnat de PLUS, care era în competiție cu Nicușor Dan, va face o declarație în următoarele zile.

De fapt, Vlad Voiculescu a comentat informația privind susținerea obținută de Nicușor Dan de la liberali în cursul zilei de joi, când încă era pe surse, înainte de confirmarea ei oficială.

El a declarat că nu știa nimic despre faptul că Nicușor Dan a bătut palma cu PNL și a spus că, dacă din acest motiv a refuzat protocolul propus de el pentru a merge în tandem la nivelul alianței - primar, viceprimar -, ar fi o „o mare dezamăgire” pentru el.

„Ieri aveam întâlnire programată cu Nicușor Dan. A amânat-o până astăzi la 15:00. Protocolul propus de mine pentru a merge în tandem a fost de două ori refuzat, acum trei săptămâni, prima dată, și acum o săptămână, a doua oară. Sper ca explicația să nu fie cea despre care citesc acum. Ar fi o mare dezamagire”, a declarat Vald Voiculescu pentru G4Media.ro, înainte de recunoașterea oficială a susținerii pe care liberalii i-au acordat-o lui Nicușor Dan.

În conferința de presă susținută joi seară cu președintele PNL București, Nicușor Dan a spus că această întâlnire a avut loc, așa cum a fost programată, la ora 15.00.

Candidatura lui Nicușor Dan este susținută la nivel de principiu și de PMP. Președintele partidului, Eugen Tomac, a spus că partidul său este dispus să susțină candidatura lui Dan dacă va exista un consens al partidelor de dreapta. Anterior lui Tomac, fostul președinte Traian Băsescu susținuse că singurul candidat capabil să o înfrângă pe Firea ar fi Nicușor Dan, recomandându-le tuturor partidelor de dreapta ”să se strângă în jurul lui”, în contextul în care ultimul sondaj CURS îl plasează chiar pe el printre favoriți, pe locul doi după Gabriela Firea. Joi seară, Băsescu a declarat la Digi 24 că soluția Nicușor Dan ne unește pe toți”.

XS
SM
MD
LG