Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan anunță că se întâlnește cu Vlad Voiculescu, să facă echipă


Nicușor Dan, candidatul USR pentru Primăria Capitalei
Nicușor Dan, candidatul USR pentru Primăria Capitalei

Nicușor Dan, care este susținut de USR pentru Primăria Capitalei, a anunțat că se întâlnește, în cursul zilei de marți, cu Vlad Voiculescu, cel care este susținut de PLUS la alegerile locale din București, și că îi va propune „să facă echipă”, adică „să contribuie fiecare cu expertiza proprie la planul pentru București”.

O altă propunere a lui Nicușor Dan este ca cei doi să meargă împreună la emisiuni televizate, la care să dezbată „programele și soluțiile pentru Capitală în cel puțin trei întâlniri”.

„Am fi avut până acum aceste dezbateri, dacă nu le refuza”, a scris Nicușor Dan pe contul deFacebook.

Cea de-a treia propunere a lui Nicușor Dan, pe care i-o va face lui Vlad Voiculescu, este să comande împreună un sondaj de opinie care „să fie condus de oameni de știință, sociologi, după o metodologie transparentă și auditabilă, prin implicarea unor case de sondaje de renume internațional”.

„Sper din toată inima ca oamenii politici din Opoziție să împărtășească dorința bucureștenilor de a avea un candidat unic la Primăria Capitalei. Este singura soluție pentru a scapă Capitala de corupția și incompetența administrației Firea-PSD”, a mai scris Nicușor Dan.

Propunerile lui Nicușor Dan vin după ce USR și PLUS au anunțat, după ședințele din 8 februarie, că a fost aprobată demararea negocierilor pentru fuziune.

”USR și PLUS au decis, astăzi, pașii spre fuziune. Comitetul Politic al USR și Consiliul Național PLUS au mandatat birourile naționale să demareze pregătirea procesului și condițiilor de fuziune, care vor fi aprobate în congresele reunite ale celor două partide”, a publicat USR pe Facebook.

PLUS a decis, în ședința Consiliului Național din 8 februarie, să înceapă discuțiile în vederea unei fuziuni cu USR, respectiv să elaboreze condițiile fuziunii și să organizeze un Congres în acest sens în luna iulie a acestui an.

Decizia luată de PLUS cu privire la propunerea de fuziune cu USR, în cadrul ședinței de Consiliu Național de sâmbătă, 8 februarie, este următoarea: Consiliul Național PLUS acordă Biroului Național al partidului un mandat pentru a începe discuția despre fuziune, cu 2 obiective - (1) elaborarea condițiilor de fuziune, respectiv (2) organizarea unui congres în iulie 2020”, se preciza într-un anunț de presă.

Cu toate acestea, conferința comună a celor doi lideri ai Alianței USR-PLUS a fost anulată, cele două partide nereușind să stabilească o dată certă pentru fuziune, din cauza neînțelegerilor legate de candidaturi, de brand și calendar.

Vlad Voiculescu, susținut de PLUS, și-a lansat, pe 17 ianuarie, proiectul pentru Primăria București, intitulat „​Bucureşti, capitala oamenilor buni”, într-o conferință de presă la care a participat și liderul partidului, Dacian Cioloș.

Vlad Voiculescu dorește alegeri primare pentru desemnarea candidatului comun al Alianței pentru Primăria Capitalei, în vreme ce Nicușor Dan pledează pentru departajarea prin intermediul sondajelor de opinie și cel mai bine plasat să fie desemnat candidat.

XS
SM
MD
LG