Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan a depus plângere penală împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea


Nicușor Dan și polițistul local de la Sectorul 5
Nicușor Dan și polițistul local de la Sectorul 5

Nicușor Dan, candidat susținut de PNL și USR la Primăria Capitalei, s-a prezentat luni la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, unde a depus o plângere împotriva primarului sectorului 5, a șefului Poliției locale a sectorului 5 și a șefului Companiei de salubritate a sectorului 5, pentru incidentele de la conferința sa de presă de joi, 18 iunie.

La acțiunea de pe 18 iunie au fost folosiți bani publici și angajați ai serviciului public de salubritate pentru a împiedica organizarea unei conferințe de presă. Nu vrem să rămână doar la tulburarea liniștii publice și la sancționarea unor șoferi care au claxonat. Vinovați sunt primarul Sectorului 5, șeful Poliției Locale a Sectorului 5 și șeful companiei de salubritate, companiei publică a Sectorului 5. Infracțiunile sunt delapidare și abuz în serviciu alături de tulburarea liniștii publice”, a precizat Nicușor Dan.

Candidatul dreptei a cerut ca vina politică pentru cele întâmplate să fie asumată și de Gabriela Firea.

Este vorba despre cine este, până la urmă, proprietarul domeniului public. Proprietarul domeniului public suntem noi, toți cetățenii, care avem voie să desfășurăm orice fel de manifestare pe acest domeniu public, care ne aparține. Domeniul public nu este moșia primarului general. Președintele PSD București trebuie să spună public față de aceste două acțiuni”, a adăugat Nicușor Dan.

Și USR a făcut plângere la DNA pe numele Gabrielei Firea şi a lui Daniel Florea, după perturbarea conferinţei lui Nicuşor Dan, cei doi fiind acuzați de abuz în serviciu şi de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Reamitim că, în timp ce Nicușor Dan vorbea joi în strada Progresul din Sectorul 5, mașinile de gunoi ale Primăriei Sectorului 5, inscripționate cu inițialele primarului Daniel Florea, au făcut repetate tururi în jurul locului de desfășurare a conferinței, unde și-au ambalat motoarele și au claxonat puternic, iar la un moment dat o mașină care dezinfectează străzile a trecut și i-a stropit pe jurnaliști.

La fața locului a ajuns și un echipaj de Poliția Locală a Sectorului 5, care în loc să intervină, i-a reproșat lui Nicușor Dan că blochează carosabilul.

Polițistul de la Poliția Locală a Sectorului, 5 care a dirijat traficul pentru ca mașinile de gunoi de la sectorul 5 să se poată învârti în cerc, la intimidare, în jurul locului în care Nicușor Dan a susținut o conferință de presă, a fost condamnat. în trecut, pentru luare de mită.

Este a doua conferință de presă cu probleme pentru candidatul dreptei împotriva primarului Gabriela Firea după cea din 5 iunie din prelungirea Ghencea când viceprimarul Aurelian Bădulescu a încercat să îl oprească din a vorbi și a vociferat pe tot parcursul conferinței.

Viceprimarul Capitalei a sosit cu un dulap și a încercat să îl împiedice pe candidatul dreptei să vorbească, între cei doi având loc la început și câteva îmbrânceli. În ciuda faptului că Dan i-a solicitat să păstreze distanța de doi metri, Bădulescu a venit în repetate rânduri lângă microfoane pentru a vocifera.

XS
SM
MD
LG