Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan, despre bilanțul mandatului Gabrielei Firea: Zero+zero=zero


Nicușor Dan
Nicușor Dan

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR pentru Primăria Capitalei, a avut, marți, o conferință de presă, în care a prezentat ceea ce a numit bilanțul celor 4 ani de când Gabriela Firea este primar al Bucureștiului.

O să fac foarte scurt un bilanț, dar oare ce poate să fie semnificativ decât zecile de mii de bucureșteni care nu au apă caldă de două săptămâni și nimeni nu vine să le spună când va înceta această situaţie. Ăsta este în 20 de cuvinte bilanțul administrației Firea. Foarte pe scurt, revoluția în trafic - zero, mari parcări la intrarea în oraș - zero, benzi unice pentru autobuze - zero, semaforizare inteligentă - zero, piste de biciclete - zero, registrul spatiilor verzi- zero, RADET - faliment, Termoenergetica - aproape faliment, stații de monitorizare a poluării - zero, STB - aproape faliment. spitalul metropolitan - zero, noua Polivalentă - zero, noi creșe - zero, noi gradinițe - zero, noi școli - zero. Total? Zero+zero=zero”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a mai criticat-o pe Gabriela Firea pentru asocierea cu PSD și a amintit că, în 2016, și-a făcut campanie alături de fostul lider PSD Liviu Dragnea, actualmente încarcerat după ce a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare.

„Sunt două lucruri de care Gabriela Firea ar vrea ca bucureștenii să uite, dar nu se poate: de bilanțul real al guvernării sale și al PSD și de sigla PSD pe care o poartă în spate. Ar vrea ca bucureștenii să uite că a venit la primărie de mână cu Liviu Dragnea. (...) Ar vrea să uite că oamenii săi de încredere, viceprimarul Bădulescu și Speranța Cliseru au fost în dispozitivul de la 10 august, când bucureșteni pașnici au fost bătuți de Jandarmerie", a precizat Nicușor Dan.

Candidatul dreptei a mai amintit de cele 22 de companii municipale înființate de Gabriela Firea în subordinea Primăriei .

„Am ales să facem evenimentul acesta la intersecția dintre București și Voluntari pentru că, așa cum Liviu Dragnea a vrut să conducă România pe modelul Consiliului Județean Teleorman, așa Gabriela Firea a vrut să conducă Bucureștiul pe modelul Primăriei Voluntari. Cel mai semnificativ exemplu sunt zecile de companii municipale care au înghițit bani cât centura Bucureștiului și unde au fost angajați pe salarii foarte consistente oameni din aparatul de partid", a afirmat Nicușor Dan.

În final, amintind de afirmația lui Firea adresată ministrului Mediului - „dacă nu îi place să plece din București", Nicușor Dan a spus că e mai bine să plece actualul primar.

Cui nu-i place să plece din București – ăsta este mesajul definitoriu pe care primarul Bucureștiului l-a adresat bucureștenilor. Eu cred că e mai simplu să plece primarul din București. Oricum, n-a venit în București decât în vizită, n-a locuit o singură zi în București, n-a stat în trafic, n-are nicio legătură cu acest oraș”, a susținut Nicușor Dan.

Conferința de presă nu a mai fost bruiată de această dată precum s-a întâmplat la precedentele două acțiuni desfășurate de Nicușor Dan în București. Cu o zi înainte, Dan a depus o plângere împotriva primarului sectorului 5, a șefului Poliției locale a sectorului 5 și a șefului Companiei de salubritate a sectorului 5, pentru incidentele de la conferința sa de presă de joi, 18 iunie.

Reamintim că, în timp ce Nicușor Dan vorbea joi în strada Progresul din Sectorul 5, mașinile de gunoi ale Primăriei Sectorului 5, inscripționate cu inițialele primarului Daniel Florea, au făcut repetate tururi în jurul locului de desfășurare a conferinței, unde și-au ambalat motoarele și au claxonat puternic, iar la un moment dat o mașină care dezinfectează străzile a trecut și i-a stropit pe jurnaliști.

La fața locului a ajuns și un echipaj de Poliția Locală a Sectorului 5, care în loc să intervină, i-a reproșat lui Nicușor Dan că blochează carosabilul.

Polițistul de la Poliția Locală a Sectorului, 5 care a dirijat traficul pentru ca mașinile de gunoi de la sectorul 5 să se poată învârti în cerc, la intimidare, în jurul locului în care Nicușor Dan a susținut o conferință de presă, a fost condamnat. în trecut, pentru luare de mită.

A fost a doua conferință de presă cu probleme pentru candidatul dreptei împotriva primarului Gabriela Firea după cea din 5 iunie din prelungirea Ghencea când viceprimarul Aurelian Bădulescu a încercat să îl oprească din a vorbi și a vociferat pe tot parcursul conferinței.

Viceprimarul Capitalei a sosit cu un dulap și a încercat să îl împiedice pe candidatul dreptei să vorbească, între cei doi având loc la început și câteva îmbrânceli. În ciuda faptului că Dan i-a solicitat să păstreze distanța de doi metri, Bădulescu a venit în repetate rânduri lângă microfoane pentru a vocifera.

XS
SM
MD
LG