Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan: Sistemul de termoficare, aproape de nivelul critic. Vom avea avarii dese


Sistemul de termoficare din București se află foarte aproape de nivelul critic, așa că vom avea o iarnă cu avarii dese, avertizează primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan.

„Strict tehnic, ca să schimbi un kilometru de conductă de termoficare nu trebuie să spargi un kilometru de bulevard, ci trebuie să intri din casetă în casetă, să scoţi conducta aceea de metal şi să o introduci pe cea modernă. Bineînţeles că nu o să fie bătând din palme, dar putem să facem să fie eficient acest proces şi oricum suntem obligaţi să o facem. Asta este chestiunea pe termen de trei ani. Şi mai este o chestiune care vizează ce vom face în iarna asta pentru că, în vara asta, din motive electorale, nu s-au făcut reparaţii, sunt datele pe care le am, ieri (marţi -n.r.) am fost la ELCEN, sunt datele pe care ELCEN-ul le-a făcut publice, cantitatea de apă suplimentară care este introdusă în reţea din cauza scurgerilor este de trei ori mai mare decât în 2016 şi problema nu e că e de trei ori mai mare decât în 2016 , 2,2 tone pe oră, problema este că la 2,5 tone oricâtă apă ai mai băga, nu se mai poate. Deci suntem aproape de nivelul critic”, a declarat primarul ales, Nicuşor Dan, miercuri seară, într-o emisiune la B1 Tv, preluat de News.ro.

Ceea ce poate face în acest an administrația este să invervină pe avarii, pentru ca măcar remedierea lor să fie cât mai rapidă.

„O să avem foarte multe avarii peste iarna asta, este absolut clar. Ceea ce noi putem să facem este să pregătim intervenţia pe aceste avarii, astfel încât repararea lor să fie cât mai rapidă. Suntem obligaţi să le facem pentru că, altfel, rămân blocuri întregi fără căldură şi fără apă caldă (...). Mai mult decât atât, or să fie mai multe avarii decât Termoenergetica poate să suporte şi atunci trebuie să faci, în regim de urgenţă, nişte contracte cu nişte firme, din nou, trebuie să existe o relaţie serioasă între Primărie şi aceste firme astfel încât şi compania primăriei şi companiile astea private să intervină cât mai repede la avarii”, a explicat Nicuşor Dan.

El și-a exprimat speranța ca până la primăvară să semneze un contract pentru a începe reabilitarea sistemului pe fonduri europene.

Situația financiară a Primăriei Capitalei este dificilă, a spus miercuri seară ministrul Finanțelor Florin Cîțu după întâlnirea pe care a avut-o cu primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, și cu premierul Ludovic Orban.

În urmă cu o zi, Nicușor Dan s-a întâlnit cu administratorul special al ELCEN, unul dintre specialiștii sistemului de termoficare al Capitalei, după care a scris pe pagina sa de Facebook că s-a „convins din nou că sistemul de termoficare din București e într-o situație foarte dificilă”.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protestatarii armeni blochează traficul în Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
XS
SM
MD
LG