Linkuri accesibilitate

Noul ambasador american, Adrian Zuckerman, își prezintă scrisorile de acreditare la Palatul Cotroceni


Noul ambasador al Statelor Unite, Adrian Zuckerman, alături de ministrul de externe, Bogdan Aurescu

Președintele Klaus Iohannis îl va primi, marți la Palatul Cotroceni, pe noul ambasador al SUA , Adrian Zuckerman, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare, a anunțat Palatul Cotroceni.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit la finele săptămânii trecute pe noul ambasador al Statelor Unite, Adrian Zuckerman. Discuțiile s-au axat pe implementarea deciziilor strategice adoptate în domeniul securității energetice și cel 5G, cât și asupra obiectivului României de a accede la Programul Visa Waiver.

La rândul său, noul ambasador al SUA Adrian Zuckerman „a exprimat angajamentul său ferm de a contribui la dezvoltarea puternică a Parteneriatului Strategic, subliniind aprecierea de care România se bucură din partea președintelui Donald Trump și la nivelul întregii Administrații a SUA”.

Ambasada SUA la București a anunțat, pe Facebook, că Hans Klemm și-a încheiat mandatul de ambasador și a plecat, sâmbătă, din România. Diplomatul a mulțumit românilor pentru căldura cu care a fost primit peste tot în țară.

Pe 20 noiembrie, Adrian Zuckerman a fost votat de Senatul american pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România.

Noul ambasador s-a născut la București și vorbește limba română. Povestea lui începe cu cea a părinților săi, adolescenți în anii celui de-al doilea război mondial, ale căror familii au fost dizlocate și care au pierdut proprietăți, odată cu venirea comuniștilor la putere. În ciuda acestei situații vitrege și a antisemitismului, cei doi au făcut facultăți, devenind în cele din urmă unul cercetător la Universitatea din București și mama - cercetătoare în domeniul endocrinologiei. De dragul copilului lor, ei au decis să solicite imigrarea, suferind consecințele pierderii locurilor de muncă și alte privațiuni. Atunci când Adrian Zuckerman avea nouă ani, au primit aprobarea să părăsească țara, ajungând în America, în mai 1966, tatălui fiindu-i oferit postul de asistent universitar la prestigioasa școală de medicină a Universității Yale. Și așa a început visul american al familiei, care, într-un fel, închide acum cercul speranței cu numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador american în țara din care provine.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG