Linkuri accesibilitate

Orban anunță simplificarea administrației și un deficit peste 3%, dar promite că nu vor crește taxe


După o întâlnire cu Mugur Isărescu, premierul Ludovic Orban a declarat că urmează o restructurare a aparatului administrativ, inclusiv prn reducerea numărului secretarilor de stat. Proiecția de deficit bugetar depășește 3%, dar urmează un plan de redresare elaborat împreună cu Comisia Europeană.

„Anul 2019, pe primele 9 luni a avut cea mai mai mare crește de cheltuieli cu personalul, care sunt peste 26% - 27 %. Asta înseamnă restructurare aparatul administrativ, care să fie conforme cu viziunea asupra modului în care trebuie să funcționeze optim fiecare instituție", a declarat Ludovic Orban, vineri, după întrevederea cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu, conform Mediafax.

Despre deficitul bugetar, Orban a „Mai e cineva în România care își imaginează că deficitul nu va depăși 3%? Deficitul va depăși cu siguranță 3% din PIB. Acum nu trebuie să ne panicăm. Lucrul ăsta se vedea după cum a fost construit bugetul, s-a văzut pe execuția bugetului, numai comparând execuția pe 2019 la 3 luni, la 6 luni, la 9 luni cu execuția pe 2018”, a afirmat Orban, la finalul întâlnirii cu Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

El a precizat că vor discuta la nivelul Comisiei Europene.

„Vom prezenta ce am găsit și ce plan avem de remediere a situației și am convingerea că partenerii noștri de la nivel european vor înțelege bine situația și bunele noastre intenții. Cu o mare parte din Comisia europeană este o relație de încredere și vom colabora astfel încât România să aibă parte de un tratament corect”, a precizat el.

De asemenea, a mai arătat că în cursul anului viitor nu va apărea nicio taxă nouă.

“Politica fiscală din programul de guvernare nu prevede introducerea de noi taxe. Vreau să fac o precizare. La conferința de presă de la Ministerul Mediului, așa se nasc fake news-urile, am fost întrebat de taxa de mediu. Am zis, că studiem, analizăm, vedem în ce măsură, dar am spus un lucru. Ne vom consulta cu Comisia Europeană. Decât să introducem o taxă care să nu fie în conformitate cu legislația europeană, să-i punem pe români să plătească taxa respectivă și după aceea să trebuiască să dăm banii înapoi, eventual să-i mai punem pe drumuri, mai bine nu băgăm nicio taxă”, a mai spus premierul.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG