Linkuri accesibilitate

Pandele pentru Roșia Today: „Dumnezeu și Brâul Maicii Domnului sunt cu noi și vom ajunge negreșit la Cotroceni” 


Familia Firea Pandele răspunde și la întrebarea dacă vor merge împreună la Palatul Cotroceni

Lucrurile par a se limpezi în familia lui Florentin Pandele de când Gabriela Vrânceanu Firea a declarat la un post de televiziune că s-a înscris în cursa internă de stabilire a candidatului PSD pentru alegerile prezidențiale.

Primarul orașului Voluntari a spus că renunță la ideea de a candida ca independent, în condițiile în care soția sa va fi desemnată să-i reprezinte pe social-democrați.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Reporterii Roșia Today i-au abordat pe cei doi edili pe treptele Catedralei Sf. Parascheva din Voluntari, unde tocmai avuseseră un moment de reculegere și rugăciune.

Rep. Doamna Firea, pe cine vedeți principalul contracandidat dintre colegii din PSD?

Gabriela Firea: Aș fi lipsită de modestie să spun că efectiv nu am contracandidat. Sunt și femeie cu copii mici, deci posed toate atuurile de partea mea. Sper să câștig dacă nu se bagă Viorica Dăncilă ca să pună piedici.

Rep. Ce fel de piedici?!

Gabriela Firea: De pildă ar putea să le spună colegilor să nu mă voteze pentru că am gura mare, sunt intrigantă și nu am făcut nimic pentru București, ceea ce, de ce să nu recunosc, ar fi perfect adevărat dacă ar suna din gura unui politruc de la USR-Plus.

Florentin Pandele: Dragă, nu are rost să te enervezi. Dumnezeu și Brâul Maicii Domnului sunt cu noi și vom ajunge negreșit la Cotroceni.

Rep. Veți merge și dvs. la Cotroceni împreună cu doamna Firea sau rămâneți la primărie?

Florentin Pandele: Am spus că mă retrag dacă ea candidează, dar haideți să fim serioși, un pic trebuie să mă implic. Găbița abia are timp să-i ducă pe copii la școală, să-i spele și să pună de-o mămăligă până vin eu acasă, rupt de oboseală. Nici nu aveți habar cât de greu e să fii primar în Voluntari și să vină peste tine tot felul de rechini imobiliari care vor să se dezvolte pe terenurile orașului care îl conduc.

Rep. Doamna Firea, premierul Dăncilă a reacționat negativ după anunțul dvs legat de intenția de a candida. O fi un semn bun?

Gabriela Firea: Normal că-i bun! Se teme de mine, să știți, la fel de tare cum se temea de Dragnea. Adevărul este unul singur: Dăncilă vrea să bage PSD-ul în tunelul timpului, să ne trimită înapoi cu 30 de ani, să fie totul ca pe vremea lui Iliescu: liniște, concordie și pace. Adică Dăncilă să rămână la fereastră, ca o bunicuță blândă și nevinovată, iar în spatele ei baronii să-și facă de cap în cârdășie cu liberalii.

Rep. Susțineți că ar fi vreo înțelegere secretă, un blat între PSD și PNL?

Florentin Pandele: Aici vă răspund eu, cât se poate de răspicat: DA, există un blat PSD-PNL pentru ca Dăncilă să ajungă în turul doi cu Iohannis și să câștige, evident, neamțul.

Gabriela Firea: Spre deosebire de Dăncilă, care își face adepți în partid prin șantaj și recompensă, eu am sprijinul necondiționat al colegilor de la ALDE și Pro România. Dacă ajung la Cotroceni, Tăriceanu va fi ambasador la Washington, iar Ponta m-a rugat decât să-l aduc pe Ghiță înapoi în România.

Florentin Pandele: Nu știu dacă era nevoie să spui asta, Găbița...

Gabriela Firea: Lasă-mă să vorbesc, ce-ai cu mine?!

Rep. Dacă Viorica Dăncilă va fi preferata colegilor din PSD, o veți susține la toamnă, în campania electorală?

Gabriela Firea: Glumiți?! Abia aștept să-i scot în evidență limitele, incompetența și agramatismele de Videle. Nu-i așa, Florentin?

Florentin Pandele: Corect, draga mea. Acum, vă rog să ne scuzați. Ne așteaptă o delegație de investitori din China, care vrea să cumpere echipa de fotbal din Voluntari, la pachet cu postul de poliție și primăria. Dacă oferă prețul corect, semnăm actele joia viitoare și schimbăm și numele orașului din Voluntari în Dragonul Roșu. La revedere!

Rep. Vă mulțumim.

Acesta este un text satiric, așadar opiniile autorului nu coincid, neapărat, cu poziția Radio Europa Liberă

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG