Linkuri accesibilitate

Papa Francisc sosește la Blaj, pe Câmpia Libertății.
Papa Francisc sosește la Blaj, pe Câmpia Libertății.

Papa Francisc în România. O vizită istorică și implicațiile ei politice

Papa Francisc a sosit vineri, 31 mai, pentru o vizită de trei zile în România. Suveranul Pontif face un adevărat tur de forță, fiindcă în afara întâlnirilor de la București se deplasează și la Iași, Șumuleu Ciuc și la Blaj.

Punctele de maxim interes au fost în afara Capitalei: la Șumuleu Ciuc, locul unde are loc cel mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală și de Est, și la Blaj, centrul greco-catolicismului din România.

Prima zi în România a Papei Francisc, la București: un videoreportaj și o galerie foto.

Papa Francisc la Șumuleu Ciuc: un videoreportaj.

Papa Francisc la Blaj: un documentar despre episcopii martiri și un fotoreportaj din comunitatea romilor greco-catolici.

Cum a ratat Biserica Ortodoxă împăcarea cu trecutul: o analiză și un interviu.

18:43 2.6.2019

Europa Liberă încheie aici blogul live care a acoperit timp de trei zile vizita Papei Francisc în România. Mai jos se regăsesc cele mai importante momente și declarații ale acestei vizite, în text și imagini.

17:36 2.6.2019

Papa Francisc pleacă din România. O aeronavă Tarom decolează în aceste momente de pe Aeroportul din Sibiu, unde Papa Francisc și-a luat rămas bun, fiind condus de președintele Klaus Iohannis și de soția sa, Carmen Iohannis. Papa Francisc a primit flori de la cei care l-au așteptat, a binecuvântat câțiva copii și, de pe scara avionului, a transmis o binecuvântare finală către români.

Papa Francisc își ia rămas bun de la România, condus la avion de Klaus și Carmen Iohannis.
Papa Francisc își ia rămas bun de la România, condus la avion de Klaus și Carmen Iohannis.

17:03 2.6.2019

Papa Francisc este așteptat pe aeroportul din Sibiu, de unde va decola spre Vatican. Din cauza ploii torențiale, Papa este adus la Sibiu tot pe cale rutieră, nu cu elicopterul. Între timp, la Sibiu ploaia a stat, iar câteva mii de persoane așteaptă să își ia rămas bun de la Papa Francisc.

Suveranul Pontif este așteptat la aeroport de președintele Klaus Iohannis, pentru a-și încheia astfel oficial vizita de stat în România, începută vineri.

16:16 2.6.2019

Papa Francisc se îndreaptă spre Sibiu, de unde va decola către Vatican. Suveranul Pontif și-a încheiat vizita de trei zile în România, cu un mesaj spus în mica biserică din cartierul romilor, din Blaj:

„Am venit în această ţară frumoasă şi primitoare ca pelerin şi frate, pentru a trăi diferite întâlniri. Iar acum mă întorc acasă îmbogăţit, luând cu mine locuri şi momente, dar mai ales chipuri. Chipurile voastre vor da culoare amintirilor mele şi vor fi prezente în rugăciunea mea. Vă mulţumesc şi vă duc cu mine! Iar acum vă binecuvântez, dar mai întâi vă cer o mare favoare: să vă rugaţi pentru mine!”.

Încarcă mai mult

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG