Linkuri accesibilitate

Parlamentul recunoaște: blatiștii de la concertul Bon Jovi erau angajații instituțiilor din incinta Palatului


Blatiștii de la concertul Bon Jovi, în curtea Palatului Parlamentului.
Blatiștii de la concertul Bon Jovi, în curtea Palatului Parlamentului.

Sutele de persoane care s-au bucurat gratis de concertul Bon Jovi, de pe peluza din incinta Palatului Parlamentului, au avut acces acolo ca angajați ai instituțiilor cu sediul în Parlament, recunoaște Camera Deputaților, care dă vina și pe organizatori: nu au stipulat în contract ce trebuie.

„În parcarea Palatului Parlamentului pot intra doar autoturismele cu ecuson care le conferă atât dreptul de acces, cât și de parcare”, arată Camera Deputaților, într-un răspuns oficial pentru Europa Liberă, care a solicitat să afle baza legală în care sute de persoane au avut acces duminică, 21 iulie, pe peluza Parlamentului, de unde au putut privi și asculta gratis concertul Bon Jovi din Piața Constituției.

Camera Deputaților dă chiar și sfaturi organizatorului concertului Bon Jovi, arătând că nu au cerut în contract să nu aibă acces salariații Parlamentului sau cei fără bilet, la gradenele instalate în curtea Palatului Parlamentului:

„Anterior acestui eveniment, s-au mai încheiat contracte între diverși organizatori de manifestări similare și Camera Deputaților pentru poziționarea unor gradene în curtea Palatului Parlamentului. În cadrul unor astfel de contracte, organizatorii au dorit să includă clauza de neparticipare a angajaților sau a altor persoane care nu prezentau un bilet valabil. În cazul de față, la încheierea contractului nu a fost stipulată o asemenea prevedere”, se arată în răspunsul oficial pentru Europa Liberă.

Camera Deputaților mai arată că duminica, în clădirea Parlamentului are acces doar „personalul care asigură activitățile de bază, de suport, de mentenanță tehnică și administrativă în regim de permanență și se face conform Regulamentului privind ordinea și siguranța în Palatul Parlamentului”.

În schimb, duminică nu a fost solicitat și nici aprobat accesul auto pentru vreun alt autoturism, în afara celor cu ”drept de acces și parcare la Palatul Parlamentului (ecuson auto)”.

Curtea Palatului Parlamentului este utilizată, însă, ca spațiu de parcare și pentru celelalte instituții care au sediul în incintă”, mai arată Camera Deputaților.

Astfel, în afară de Camera Deputaților și Senat, în Palatul Parlamentului mai au sediile Curtea Constituțională a României, Consiliul Legislativ, Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) sau Centrul SELEC care ține de Ministerul Afacerilor Interne.

Camera Deputaților susține că nu deține o listă a persoanelor care au avut acces duminică în curtea Palatului Parlamentului și chiar dacă ar avea-o, nu ar putea să o dea, din cauza legislației privind datele cu caracter personal.

Camera Deputaților mai arată și că „accesul strict pietonal în curtea Palatului Parlamentului a fost aprobat la nivelul Secretariatului general al Camerei Deputaților, în acord cu Regulamentul privind ordinea și siguranța în Palatul Parlamentului”.

Un bilet la concertul Bon Jovi de duminică, de la București, a costat maximum 2.500 de lei, prețul de pornire fiind în jur de 200 de lei.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG