Linkuri accesibilitate

Peste 3 milioane de permise de rezidență au fost date de statele UE pentru cetățeni din afara Uniunii


Moldoveni din Drochia, 30 Iunie 2019

România a acordat în total 13.264 de permise de rezidență cetățenilor non-UE în 2017, dintre care cele mai multe au fost oferite cetățenilor din Republica Moldova (2204), urmată de Turcia (1466), China (inclusiv Hong Kong, 994), Siria (921) și Israel (777).

Potrivit ultimelor date ale Institutului de Statistică al Uniunii Europene, Eurostat, 2017, în UE au fost acordate 3,1 milioane de permise de rezidență cetățenilor din afara Uniunii. Cea mai mare parte a primelor permise de ședere a fost acordată persoanelor din Ucraina (21% din primele permise de ședere din UE), Siria (7%), China (6%), India și Statele Unite (5% fiecare). În cazul României, cele mai multe permise de ședere au fost date cetățenilor din Republica Moldova, potrivit datelor publicate de Eurostat, oficiul statistic al UE.

Dintre statele membre ale UE, Polonia a acordat cele mai multe permise de ședere persoanelor din Ucraina (88% din toate primele permise de ședere acordate ucrainenilor), în timp ce Germania a acordat pentru cetățenii sirieni (63%) din totalul permiselor de ședere acordate la nivelul UE).

Aproximativ jumătate din permisele de ședere acordate de către Regatul Unit s-au dus către cetățeni provenind din China, Statele Unite și India.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG