Linkuri accesibilitate

Pintea revine la șefia spitalului din Baia Mare și semnează adrese. Ea are un înlocuitor „pe perioada incapacității temporare de muncă”


Sorina Pintea, de la arest la instanță

Sorina Pintea a revenit asupra demisiei sale de la șefia spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”, din Baia Mare, dată pe 2 martie, după ce a fost pusă sub urmărire penală de procurorii anticorupție pentru luare de mită. 

Pintea nu doar că va reveni la conducerea unității medicale în calitate de manager, unde acum este înlocuită de directorul medical Vasile Ioan Pop, „pe perioada incapacității temporare de muncă”, dar semnează și o adresă în calitate de manager al spitalului către „toate structurile funcționale” din subordine.

„În baza adresei nr. 5032 / 3.04.2020, emisă de Consiliul Județean Maramureș, înregistrată la registratura unității noastre cu nr. 10279/08.04.2020, prin care ne comunică faptul că d-na ec. Pintea Sorina revine asupra cererii de demisie din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Pe perioada incapacității temporare de muncă, d-na ec. Pintea Sorina va fi înlocuită de directorul medical, dr. Pop Vasile-Ioan”, se arată într-o adresă transmisă astăzi de Sorina Pintea, a cărei fotocopie v-o prezentăm alăturat.

Pintea a fost arestată preventiv pe 29 februarie după ce a fost acuzată de procurorii DNA că a luat mită 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezintă 7% din valoarea unui contract ce viza renovarea unei secții a Spitalului Județean Maramureș. Ulterior, ea a fost eliberată din arest și pusă sub control judiciar. ​

Pe 1 martie, Gabriel Zetea a propus instalarea unui interimar la conducerea spitalului, demarând, în același timp, o anchetă a Corpului de Control al Consiliului Judetean la Serviciul de achizitii publice a spitalului, despre care nu s-a mai auzit nimic.

Tot Zetea a propus PSD suspendarea Sorinei Pintea din partid și a cerut conducerii centrale a partidului modificarea statutului PSD pentru implementarea unui set de măsuri care să pedepsească actele de corupție din punct de vedere politic.

Pe 2 martie, Sorina Pintea și-a dat demisia din funcția de manager al spitalului, invocând cercetarea sa penală în dosarul de la DNA și dorința de a nu „influenţa potenţiali martori angajaţi ai spitalului, cât şi pentru a nu avea funcţie de conducere în calitate de coordonator de credite”. Ea invoca, de asemenea, starea sa precară de sănătate, de care s-a folosit și pentru a cere eliberarea din arestul preventiv.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG