Linkuri accesibilitate

După două luni de blocaj politic, PNL propune guvern împreună cu PSD și UDMR.
După două luni de blocaj politic, PNL propune guvern împreună cu PSD și UDMR.

Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să formeze noul guvern

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să formeze viitorul guvern în urma constituirii unei „majorității solide”: PNL, PSD, UDMR și Grupul Minorităților. PSD va conduce ministere importante precum Finanțe, Muncă, Sănătate, Transporturi.

10:29 22.11.2021

Președintele PSD a anunțat că se termină o „perioadă de instabilitate politică" generată de fosta guvernare de dreapta. El a subliniat că era necesară implicarea social-democraților în acest moment.

Consiliul Politic Național al PSD va vota ca Nicolae Ciucă să fie varianta de premier, susțin surse din partid. Astfel, social-democrații păstrează ministerele importante precum Finanțe, Transporturi, Agricultură, Muncă sau Sănătate.

Marcel Ciolacu a precizat că este posibil ca mâine să fie dat un vot pentru noii președinți ai Camerei Deputaților și Senatului. Anca Dragu ar urma să fie schimbată pentru a-i face loc lui Florin Cîțu, dar mutarea ar putea să fie contestată la Curtea Constituțională.

10:35 22.11.2021

Ludovic Orban s-a dus la ședința Biroului Politic Național al PNL care se desfășoară la Vila Lac. Deși a fost propus pentru excludere din partid, Orban poate participa la ședință deoarece decizia în cazul său nu a fost încă validată de Consiliul Politic Național.

Fostul lider PNL a precizat că va vota împotriva unui guvern cu PSD.

El a criticat atitudinea conducerii PNL care a blocat negocierile cu USR și a preferat alianța de guvernare cu social-democrații. Totodată, el a spus că Nicolae Ciucă nu poate să fie premier după ce toată viața a fost un militar care a fost învățat să asculte ordine.

Mai mulți deputați și senatori PNL și-au dat demisia din grupul parlamentar în semn de protest față de conducerea partidului.

10:48 22.11.2021

Consiliul Politic Național al PSD a votat în unanimitate ca Nicolae Ciucă (PNL) să fie propunerea susținută pentru funcția de premier. Rotativa premierului prevede ca peste 18 luni poziția să revină lui Marcel Ciolacu.

PNL, PSD și UDMR îl vor informa pe președintele Klaus Iohannis că sunt de acord ca Nicolae Ciucă să conducă viitorul Cabinet.

11:29 22.11.2021

USR nu va participa la consultările de la Palatul Cotroceni, a anunțat Dacian Cioloș.

„E un simulacru cu un rezultat dinainte cunoscut. USR nu poate să gireze constituirea noului FSN. Președintele și-a abandonat rolul de mediator, nu a mai jucat rolul de președinte al tuturor românilor. Președintele este nașul acestei monstruoase coaliții PSD - PNL - UDMR", a susținut președintele USR.

El a adăugat că USR nu va vota un „guvern capturat de PSD, PSD - un partid care a masacrat legile justiției și a gazat cetățenii români pe 10 august".

Este pentru prima oară când USR refuză o invitație la consultările de la Palatul Cotroceni.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG