Linkuri accesibilitate

Premierul Orban pune mortalitatea COVID-19 pe seama stării de sănătate a pacienților


Orban: Mortalitatea ridicată COVID-19 se datorează stării de sănătate a bolnavilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:58 0:00

Orban: Mortalitatea ridicată COVID-19 se datorează stării de sănătate a bolnavilor

Pe 24 octombrie, România era al doilea stat UE cu cea mai mare rată a mortalității datorată infecției cu SARS-COV2.

„Totul se datorează persoanelor care se îmbolnăvesc”, spune într-un interviu exclusiv pentru Europa Liberă premierul Ludovic Orban.

„Dacă persoanele care se îmbolnăvesc sunt persoane care au și alte boli sau au vârste înaintate, boala afectează mult mai tare aceste persoane. Se și vede pe statisticile legate de decese că cele mai multe decese sunt provocate de COVID pentru că persoane care au alte boli, alte afecțiuni și, în general, care au o vârstă mai ridicată. Asta este”, a mai declarat premierul.

Duminică, Grupul de Comunicare Strategică a elaborat o analiză comparativă cu incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în România și în alte state UE în ultima perioadă.

Conform informațiilor furnizate de Ludovic Orban în interviul acordat Europei Libere, România este pe locul al 14-lea în UE la incidența cumulată la 14 zile între statele UE.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că a realizat o agregare a datelor privind numărul de teste efectuate în România, la nivel național, de la începutul crizei sanitare generată de infecția cu noul tip de coronavirus (SARS-CoV-2) până în prezent.

Datele folosite sunt cele transmise zilnic de Institutul Național de Sănătate Publică.

Astfel, capacitatea de testare în luna martie a acestui an, la debutul epidemiei în România, era de sub 100 de teste prelucrare în fiecare zi.

În luna octombrie a fost atinsă capacitatea de prelucrare a peste 40.000 de teste pe zi.

În toată luna martie testele prelucrate au fost 24.654. În prezent sunt efectuate mai multe teste într-o singură zi decât în întreaga lună martie.

Capacitatea de testare a fost crescută rapid, de la 24.654 de probe prelucrate în luna martie la 150.720 în luna aprilie.

Capacitatea de testare a fost crescută în mod continuu, ajungând la posibilitatea de a efectua, în acest moment, peste 800.000 de teste lunar (în luna octombrie au fost efectuate 823. 057 de teste, iar în luna septembrie 616.745 de teste).

XS
SM
MD
LG