Linkuri accesibilitate

Premierul Viorica Dăncilă, prima zi a vizitei în SUA: întâlniri cu reprezentanți ai Băncii Mondiale și semnarea unui acord de împrumut


Premierul Viorca Dăncilă se va întâlni luni cu primarul orașului Jersey, cu reprezentanți ai Băncii Mondiale și va participa și la semnarea unui acord de împumut.

Agenda primei zile a vizitei cuprinde o serie de întâlniri cu autorităţi locale, cu membri ai conducerii Băncii Mondiale, dar şi participarea la ceremonia de semnare a Acordului de împrumut destinat „Programului pe bază de rezultate (tip PforR) în sectorul sanitar” dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, potrivit Agerpres.

Totodată, şefa Guvernului va participa, la sediul ONU, la Dialogul liderilor pe tema răspunsurilor strategice pentru combaterea terorismului.

Potrivit programului de lucru al premierului, Dăncilă va avea, luni, în cadrul vizitei de lucru în SUA, la ora 11,00 (ora locală), o întrevedere cu Steven Fulop, primarul oraşului Jersey, la sediul Misiunii Permanente a României la ONU. Ulterior, Dăncilă se va întâlni cu Ezra Friedlander, preşedintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt şi Israel.

Premierul va avea o întrevedere şi cu conducerea Băncii Mondiale, iar apoi va participa la ceremonia de semnare a Acordului de împrumut destinat "Programului pe bază de rezultate (tip PforR) în sectorul sanitar", dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Documentul va fi semnat, din partea României, de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi din partea BM de Tatiana Proskuryakova, manager de ţară pentru România şi Ungaria, în regiunea Europa şi Asia Centrală a Băncii Mondiale.

Viorica Dăncilă se va întâlni şi cu preşedintele Consiliului de Administraţie al American Jewish Committee (AJC), David Harris, şi va participa la un prânz de lucru organizat de AJC.

Ulterior, premierul român va fi prezent la Dialogul liderilor pe tema răspunsurilor strategice pentru combaterea terorismului şi la "Gala Dinner" oferită de Arthur Schneier, rabinul şef al SUA.

În luna martie, la precedenta vizită în Statele Unite, premierul român a provocat un scandal diplomatic, după ce a anunțat că ambasada României în Israel se va muta la Ierusalim. Regele Iordaniei și-a anulat vizita pe care urma să o facă în România, iar autoritatea palestiniană a acuzat încălcarea rezoluțiilor ONU.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat atunci că decizia finală nu a fost luată și aparține Președinției, nu premierului Dăncilă, el acuzând „totala ignoranță în domeniul politicii externe și în ceea ce privește luarea unor decizii importante ale statului român”, din partea Vioricăi Dăncilă.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG