Linkuri accesibilitate

Președintele Iohannis a fost primit la Casa Albă de Donald Trump


Klaus Iohannis și Donald Trump se întâlnesc pentru a doua oară la Casa Albă

Președintele României a fost primit la Casa Albă de președintele Statelor Unite, în cadrul unei vizite de lucru care s-ar putea încheia cu semnarea unei declarații comune privind relațiile bilaterale

Protocolul a cuprins sosirea șefului statului român la Casa Albă, fiind întâmpinat de președintele Trump. Urmează o discuție între cei doi șefi de stat, urmată de o întâlnire extinsă a celor două delegații. Întâlnirea este programată să dureze o oră și jumătate.

Pe agenda discuțiilor, potrivit corespondentului Europei Libere la Washington, Valeriu Sela, care citează surse oficiale americane, se află probleme care țin de energie, securitate și apărarea statului de drept.

Contextul acestei vizite este aniversarea a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului și 15 ani de când România a intrat în Alianța Nord-Atlantică NATO.

Referindu-se la apropiata întâlnire dintre cei doi președinți, o înaltă oficialitate de la Washington a apreciat parteneriatul româno-american și a spus că vor fi abordate în special chestiuni legate de apărare și securitate, politică energetică și cooperare în vederea apărării statului de drept.

Aceeași sursă a ținut să scoată în evidență contactele din ultima vreme, care vor continua, cu șefi de state și guverne din centrul Europei. „Președintele Trump– a spus persoana oficială – a avut întâlniri cu aproape toate țările din regiune și dorește să demonstreze cât de important este centrul Europei pentru Statele Unite, în calitate de aliați și parteneri de securitate, ca parteneri de afaceri și comerciali”.

Klaus Iohannis se află pentru a doua oară la Casa Albă, la invitația președintelui Statelor Unite, precedenta reuniune având loc în iunie 2017.

Facebook Forum

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG