Linkuri accesibilitate

Președintele Iohannis, ședință cu Ludovic Orban, Florin Cîțu și Mugur Isărescu


Mugur Isărescu și Klaus Iohannis

Președintele Iohannis are programată vineri o ședință despre situația economică a României în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus care a lovit România de mai bine de două luni.

Conform agendei președintelui, la discuțiile de la Palatul Cotroceni, programate la ora 12, vor participa Prim-ministrul României, Ludovic Orban, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, și ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

Este prima întâlnire de acest fel la care participă cele mai importante instituții cu responsabilitate în domeniu precum Guvernul, Ministerul Finanțelor și Banca Națională a României.

Ședința va fi urmată, cel mai probabil, de o nouă declarație de presă a președintelui Iohannis.

În raportul cu prognoza de primăvară privind stadiul economiei, Comisia Europeană a arătat că Produsul Intern Brut (PIB) al României se va contracta cu 6% în 2020, în timp ce șomajul este așteptat să crească la 6,5%, iar deficitul guvernamental la 9,2% din PIB.

Întâlnirea oficialilor vine cu exact o săptămână înainte ca România să iasă de sub starea de urgență, iar autoritățile să relaxeze măsurile restrictive impuse pentru a preveni o răspândire în masă a coronavirusului. Principalele măsuri aplicate din 15 mai urmează să fie prezentate de către autorități.

Într-o declarație oferită presei joi, președintele Iohannis a pornit un nou atac la adresa PSD și a criticat satisfacția cu care au reacționat unii politicieni la deciziile CCR.

Este încă un semn de nepăsare, inconștiență și neînțelegere a misiunii pe care o au, dar și o dovadă că pentru acești politicieni interesul politic este mai presus de oameni”, a spus Klaus Iohannis.

El a avertizat că pericolul epidemiei nu a trecut miercuri, odată cu decizia Curții Constituționale și a spus că „regulile și sancțiunile impuse de autorități nu au avut și nu au alt scop decât protejarea sănătății și vieții fiecăruia dintre noi.

Citește și:

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG