Linkuri accesibilitate

Şeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin: Ucrainenii sunt astăzi una dintre cele mai puternice armate din lume


Sâmbătă, grupul Wagner a afirmat că a cucerit toate teritoriile pe care le planificase şi că va părăsi joi linia frontului din estul Ucrainei.
Sâmbătă, grupul Wagner a afirmat că a cucerit toate teritoriile pe care le planificase şi că va părăsi joi linia frontului din estul Ucrainei.

Şeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că oamenii săi sunt cei mai puternici luptători, dar a recunoscut că armata ucraineană a dus, de asemenea, o luptă aprigă, în special în Bahmut.

„Acum pot judeca conform propriei mele experienţe, ştiu cum luptă diferite ţări, astăzi PMC Wagner este cea mai bună armată din lume, iar, după ea, desigur, trebuie să spun că ar trebui să fie armata rusă pentru a fi corect din punct de vedere politic, dar cred că ucrainenii sunt astăzi una dintre cele mai puternice armate din lume”, a declarat Prigojin, marţi, într-un interviu cu Konstantin Dolgov, un blogger pro-rus, citat de CNN.

În weekend, grupul Wagner a afirmat că a cucerit toate teritoriile pe care le planificase şi că va părăsi joi linia frontului din estul Ucrainei, lăsând luptele în seama Ministerului rus al Apărării.

Marți, Prigojin a declarat ucrainenii sunt „foarte bine organizaţi, foarte bine antrenaţi, iar serviciile lor de informaţii sunt la cel mai înalt nivel, pot opera orice sistem militar cu acelaşi succes, unul sovietic sau unul NATO”.

Separat, când a fost întrebat despre recentele incursiuni transfrontaliere din Belgorod, revendicate de ruşii anti-Putin, Prigojin a declarat că „grupuri ale Corpului Voluntarilor Ruşi intră fără ruşine în regiunea Belgorod”, iar forţele de apărare ruseşti nu sunt „absolut deloc pregătite să le opună rezistenţă sub nicio formă”.

XS
SM
MD
LG