Linkuri accesibilitate

Primii șapte pacienți infectați cu coronavirus au fost aduși la spitalul modular al Armatei de la Ana Aslan


ROL 2 - Armata Română construiește un spital de campanie la Institutul Ana Aslan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:36 0:00

Spitalul militar pentru coronavirus construit în curtea Institutului „Ana Aslan” din Otopeni a început preluarea pacienților. Primii 7 pacienți au sosit vineri și sâmbătă dimineață.

Potrivit MApN, formațiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni a început preluarea pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Primii șapte pacienți au sosit vineri și sâmbătă dimineață, scrie Mediafax.

În perioada următoare, formațiunea medicală care funcționează ca secție externă a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) va primi între 40 și 70 de pacienți adulți diagnosticați cu forme ușoare ale virusului SARS-CoV-2 sau asimptomatici.

Prin procedurile stabilite, FMT ROL 2 va prelua pacienți de la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale “Dr. Victor Babeș” și Spitalul Clinic Colentina, care vor fi transportați cu autospeciale SMURD pentru transport victime multiple.

Spitalul are în compunere corturi medicale și containere - care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura fiind operațională, din punct de vedere administrativ și medical, după ce a parcurs, succesiv, etapele prevăzute de procedurile medicale în vigoare.

Totodată, în incinta Institutului de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan” Otopeni este acreditată și funcționează o tabără cu peste 130 de spații de cazare destinată formelor ușoare și medii pentru pacienții infectați cu COVID-19, iar în clădirea institutului funcționează Unitatea de Primiri Urgențe și se regăsesc spațiile de cazare pentru personalul care încadrează facilitatea medicală.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG