Linkuri accesibilitate

Primul om testat cu vaccinul împotriva coronavirusului în SUA


Coronavirus- reprezentare grafică
Coronavirus- reprezentare grafică

Primul participant într-un test clinic al unui vaccin de protecție împotriva noului coronavirus va primi o doză experimentală luni, conform unui oficial guvernamental din Statele Unite care a vorbit sub condiția anonimatului pentru AP.

Testul este finanțat de Institutul Național pentru Sănătate din SUA și are loc la Institutul pentru Studii Medicale din Seattle. Studiul va fi efectuat pe 45 de voluntari tineri, fără probleme medicale, iar, oficialii din sănătate susțin că va dura între 12 și 18 luni pentru ca un potențial vaccin să fie validat complet.

Totul despre evoluția coronavirusului, în România și în lume, citiți pe liveblogul Europa Liberă.

Voluntarii vor fi injectați cu diferite doze dezvoltate de Institutul Național pentru Sănătate și compania de biotehnologie Moderna Inc. Oficialii susțin că participanții la teste nu au nicio șansă să fie infectați în urma experimentelor deoarece dozele nu conțin virusul. Scopul testelor este de a verifica dacă vaccinurile prezintă efecte secundare îngrijorătoare.

Zeci de cercetători din lume încearcă să descopere un vaccin împotriva Covid 19, în timp ce pandemia se extinde vertiginos la nivel global.

S-a inversat raportul îmbolnăvirilor, în acest moment fiind mai multe persoane infectate și mai multe decese pe glob decât în China.

În testare va mai intra un vaccin aflat în dezvoltare la Inovio Pharmaceuticals. Producător american plănuiește să înceapă, luna viitoare, testele de siguranță pe câteva zeci de voluntari de la Universitatea din Pennsylvania și dintr-un centru de testare din Kansas City, urmând ca studiul să fie făcut și pe China și Coreea de Sud.

Pentru majoritatea oamenilor infectaţi, noul coronavirus cauzează doar simptome uşoare sau moderate, precum febră sau tuse. În cazul unora, în special adulţi şi persoane cu probleme de sănătate existente, poate cauza afecţiuni mai grave, precum pneumonie.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, persoanele cu o formă uşoară a bolii se recuperează în aproximativ două săptămâni, iar în cazul formei mai grave recuperarea poate dura între trei şi şase săptămâni.

XS
SM
MD
LG