Linkuri accesibilitate

Parlamentarii Pro România nu vor participa la votul de învestire a guvernului Orban


ProRomânia susține că nu va vota Guvernul Orban
ProRomânia susține că nu va vota Guvernul Orban

Senatorul neafiliat Adrian Țuțuianu a afirmat, joi, că parlamentarii Pro România nu vor participa la votul pentru învestirea Guvernului Orban, în plenul reunit de luni al Legislativului, relatează Mediafax.

„Nu se schimbă nimic, noi am spus că nu putem susține un guvern al PNL, pentru că interesele categoriilor de electorat pe care le reprezentăm noi, respectiv PNL, sunt diferite. Nu a reieșit din programul de guvernare prezentat de domnul Orban și nici la audierile miniștrilor, lucruri care sunt extrem de importante pentru noi, cum ar fi rectificarea bugetară, cum ne încadrăm în deficitul bugetar, dacă se va pune în aplicare anul viitor legea pensiilor și legea salarizării, dacă sunt finanțări suficiente pentru proiectele mari de investiții în infrastructură principal, dacă vom reuși să atragem mai mulți bani europeni și putem continuă cu acest șir de reproșuri pe care noi le aducem programului de guvernare și echipei prezentate de Ludovic Orban. Ca urmare, nu vom fi prezenți în Parlament”, a declarat Adrian Țuțuianu, joi, la Antena 3.

Întrebat dacă aleșii Pro România nu vor fi prezenți în sală sau în Parlament, Țuțuianu a răspuns: „Nu vom fi prezenți”,

Nici parlamentarii PSD nu vor fi prezenți în sală la votul de învestitură al noului Executiv, a anunțat Viorica Dăncilă.

PSD are 202 parlamentari, iar ProRomânia, 30, iar pentru ca Guvernul să poată fi învestit este nevoie de 233 de voturi, adică jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor.

Pe de altă parte, Ludovic Orban, premierul desemnat, este optimist în privința voturilor pe care le are de partea sa. Liberalii spun că au numărul necesar de voturi pentru învestire, contând și pe susținerea unor parlamentari PSD și ProRomânia, singurele partide care au anunțat că nu vor vota noul executiv.

Marți și miercuri au avut loc audierile în comisii ale miniștrilor propuși în Guvernul Orban. Florin Cîțu, propus la Finanțe, a primit aviz negativ, Ion Ștefan care este propus ministru al Dezvoltării, la fel și Violeta Alexandru, nominalizată la Ministerul Muncii.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG