Linkuri accesibilitate

Procurorul din Caracal și trei polițiști ar urma să fie puși sub învinuire de Secția specială


Procurorul din Caracal, Cristian Ovidiu Popescu, care a așteptat mai multe ore până a intrat în casa lui Gheorghe Dincă, va fi pus sub învinuire de către procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, alături de trei poliţişti, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Potrivit sursei citate, urmărirea penală în cazul procurorului Cristian Ovidiu Popescu, de la Parchetul Judecătoriei Caracal, şi ale altor trei poliţişti, în cazul din Caracal, ar urma să înceapă săptămâna viitoare.

Cei patru ar urma să fie citaţi ca suspecţi în dosarul privind maniera în care au intervenit autorităţile în cazul Alexandrei Măceşanu.

La începutul lunii august, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis suspendarea din funcţie a procurorului Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.​

Propunerea de suspendare a procurorului a venit din partea Inspecției Judiciare, care îl acuză de „neglijență gravă” în serviciu, în condițiile în care există informații contradictorii în privința modului în care a condus ancheta în ziua în care Alexandra ceruse ajutorul.

Procurorul Cristian Popescu, de la Parchetul Judecătoriei Caracal, este acuzat de Poliție și de Inspecția Judiciară că nu le-ar fi permis polițiștilor să percheziție casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6.00 a zilei de vineri.

Vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt anunţa că a declinat Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie cauza privind modul în care structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în cazul Alexandrei Măceşanu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG