Linkuri accesibilitate

Ancheta se extinde și asupra soției lui Dincă, se cer date în Italia și SUA, sunt puse sub sechestru conturi și mașini ale familiei


Felix Bănilă a anunțat noile cercetări ale procurorilor în cazul Caracal

Procurorul-șef DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat că Dincă mai este acuzat de violarea a altor femei, diferite de Alexandra Măceșeanu și Luiza Melencu, cele două tinere dispărute, pe care suspectul a mărturisit că le-a omorât.

Şeful DIICOT a declarat, vineri, că cercetarea penală a fost extinsă pe numele Elenei Dincă, soţia lui Gheorghe Dincă, pentru complicitate la omor, după sesizarea mamei Luizei Melencu. În această chestiune, avocatul familiei Melencu a cerut de mai multe ori inculparea soției lui Gheorghe Dincă, pe care o bănuiește că l-ar fi ajutat pe principalul suspect al anchetei să distrugă probe. În mai multe declarații televizate, avocatul susținea că soția lui Dincă s-a întors din Italia la câteva zile după ce Luiza fusese dată dispărută și a locuit în casa unde se presupune că s-ar fi petrecut orori legate de prsupusele crime.

De asemenea, procurorul-șef al DIICOT a anunțat că la 2 septembrie a fost extinsă din nou urmărirea penală pentru două infracţiuni de profanare de cadavre sau morminte. El a mai spus că Dincă este acuzat de alte violuri pe care le-ar fi comis în locuinţa sa, din Caracal, a declarat, vineri, şeful DIICOT, Felix Bănilă.

„Procurorii, atât personal, cât şi prin intermediul ofiţerilor de poliţie judiciară delegaţi, au procedat la audierea a numeroase persoane în calitate de martori atât ca evoluţie a anchetei, cât şi ca urmare a solicitărilor formulate de părţile civile şi de reprezentanţii acestora. Ca urmare a declaraţiilor luate, prin Ordonanţa din 22 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de viol în raport de alte două persoane vătămate decât cele precizate anterior”, a spus Felix Bănilă.

Anchetă extinsă și comisii rogatorie în Italia și SUA

Şeful DIICOT, Felix Bănilă, a anunţat că la începutul lunii august, procurorii au emis un ordin european de anchetă pentru Italia şi au dispus comisie rogatorie către autorităţile din SUA, pentru a identifica eventualele activităţi ale lui Gheorghe Dincă.

„Confirmăm emiterea în 7 august 2019 a unui ordin european de anchetă către autorităţile judiciare din Italia, pentru obţinerea informaţiilor necesare, precum şi dispunerea unei comisii rogatorii către autorităţile judiciare din SUA la data de 26 iulie. În 6 august s-a dispus comunicarea datelor privind existenţa conturilor bancare a datelor, privind veniturile şi tranzacţiilor imoblizare, conturile societăţilor comerciale deţinute de inculpat, de soţia sa, fiica sa, cei trei fii, de ginere”, a declarat şeful DIICOT.

Potrivit lui Felix Bănilă, pe 14 august 2019, cele 4 maşini ale lui Gheorghe Dincă au fost indisponibilizate.

„La 19 august s-a dispus efectuarea unor activităţi pe teritoriul Italiei pentru identificarea bunurilor mobile şi imobile si a sumelor de bani din activităţi ilicite. La aceaşi dată s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra soldului contului deschis de inculpat la BRD şi asupra eventualelor sume de bani viitoare”, a mai spus Bănilă.

Felix Bănilă a spus, în urmă cu o săptămână, că procurorii cercetează în cazul de la Caracal inclusiv ipoteza traficului de persoane, însă Dincă nu a recunoscut că ar fi implicat el sau membri ai familiei sale în acest tip de infracțiune.

Tot șeful DIICOT mai arăta că nu explude, teoretic, posibilitatea ca Luiza Melencu să se afle încă în viață, o ipoteză născută din faptul că nu s-au identificat rămășițe ale fetei dispărute în luna aprilie, pe care Dincă a recunoscut că ar fi omorât-o și care, potrivit unor imagini surprinse de camerele de vederi stradale, s-ar fi urcat în mașina lui Dincă în ziua dispariției.

În cazul Alexandrei Măceșanu, procurorii au spus, pe baza unor rapoarte definitive ale INML, că aceasta ar fi fost ucisă, după ce ADN-ul fetei s-a confirmat în rămășițele de dinți calcinați găsite în curtea lui Dincă într-un butoi.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG