La interviul one2one, directorul departamentului Științele Educației de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din București, conferențiarul universitar Firuța Tacea, explică de ce unele dintre cele mai grave probleme din Învățământ nu se pot rezolva nici odată cu greva și nici odată cu intrarea în vigoare a noillor legi ale Educației, votate în cursul acestei săptămâni de Senat.
De exemplu, Ministerul Educației nu a pus la punct un sistem de evaluare a tuturor celor care predau. Astfel, nimeni nu știe câți profesioniști există în Educație și câți angajați nu își fac datoria față de elevi. Firuța Tacea crede că peste jumătate din cadrele didactice își fac meseria bine, dar o evaluare a tuturor ar arăta ce și cum trebuie schimbat. Cadrul universitar spune că unele statistici arată că profesorii de matematică se află printre cei care nu obișnuiesc să meargă la cursuri de formare profesională, iar profesorii care se perfecționează aplică la clasă 15% din ceea ce învață.
Directorul departamentului Științele Educației de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din București atrage atenția că și acum elevii de liceu învață după o programă elaborată acum două decenii, deși în gimnaziu au învațăt după o curriculă și manuale noi.
Totodată, conferențiarul universitar Firuța Tacea explică ce efecte are abandonul școlar masiv din România: excluziune, sărăcie și violență.
Interviul one2one integral cu directorul departamentului Științele Educației de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din București, conferențiarul universitar Firuța Tacea, va fi postat joi, 25 mai, la ora 8, pe site-ul nostru.