Linkuri accesibilitate

Proiectul interzicerii reclamelor jocurilor de noroc a fost modificat: Spoturile publicitare pot fi difuzate noaptea


Peste 100.000 de mii de români au semnat o petiție pentru interzicerea reclamelor la jocuri de noroc și pariuri sportiv.
Peste 100.000 de mii de români au semnat o petiție pentru interzicerea reclamelor la jocuri de noroc și pariuri sportiv.

Proiectul care ar fi interzis complet reclamele la jocurile de noroc a fost modificat radical, marți, de senatorii din comisiile juridică și de cultură. Comisia a admis amendamentele PNL prin care pot fi difuzate în continuare spoturi în audiovizual noaptea, iar reclamele outdoor sunt permise, cu o limită de maximum 30 mp.

Inițial, propunerea legislativă depusă în noiembrie 2022 prevedea interzicerea completă a publicităţii audiovizuale în cazul jocurilor de noroc.

În urma modificărilor de marți din Parlament, comunitatea Declic a cerut președinților PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, să explice public votul senatorilor celor două partide care au „îngropat” proiectul de lege care ar fi putut interzice reclamele la pariuri sportive și jocuri de noroc.

„Peste 100 de mii de români au semnat petiția Declic pentru interzicerea reclamelor, însă senatorii au ignorat cu bună știință voința cetățenilor și au votat în folosul industriei”, spun cei de la Declic.

„Argumentul politicienilor că interzicerea reclamelor ar încuraja economia neagră nu stă în picioare. Avem precedentul reclamelor la țigări și alcool”, a declarat Ana Racheleanu, coordonatorul campaniei Declic.

Europa Liberă a publicat în utmă cu două zile un articol în care arăta că România are pe hârtie 100.000 de dependenți de jocuri de noroc, însă în realitate nimeni nu știe, de fapt, câți români au căzut în patima „păcănelelor”.

XS
SM
MD
LG