Linkuri accesibilitate

Fermierii bulgari protestează în apropiere de vămile românești. Circulație oprită la Negru Vodă


Protest ale producătorilor de cereale din Bulgaria față de ridicarea interdicției privind importul de cereale ucrainene.

Fermierii și transportatorii de cereale din Bulgaria protestează luni în apropierea punctelor de frontieră Giurgiu, Ruse, Negru Vodă şi Vama Veche, unde sunt restricții de circulație. Accesul autovehiculelor este oprit la Vama Negru Vodă, în județul Constanța, începând de la ora 12:00.

Protestul fermierilor și transportatorilor de cereale din Bulgaria a început la ora 10:00 în apropierea punctelor de trecere a frontierei Giurgiu, Calafat, Negru Vodă şi Vama Veche, fiind impuse restricţii de circulaţie pentru camioane.

De asemenea, autorităţile bulgare au transmis că, începând de la ora 12:00, prin punctul de trecere a frontierei Negru Vodă nu mai este permis accesul niciunui mijloc de transport.

Poliţia de Frontieră a precizat că, în prezent, traficul autoturismelor şi al autocamioanelor la Ruse, pe ambele sensuri, este restricţionat de autorităţile bulgare.

De asemenea, autorităţile de frontieră de la Kardam, corespondent al vămii românești Negru Vodă, nu permit în acest moment intrarea pentru nici un tip de mijloc de transport.

Poliția de Frontieră spune că timpii de aşteptare în aplicaţia Trafic on-line vor fi actualizaţi periodic, în funcţie de evoluţia protestului şi de modul cum acesta va afecta traficul în punctele de trecere a frontierei din sudul ţării.

La Vama Giurgiu, de exemplu, șoferii erau nevoiți să aștepte chiar și 120 de minute, conform datelor furnizate de aplicația Poliției de Frontieră în jurul orei 12:00.

Parlamentul din Bulgaria a decis, la finalul săptămânii trecute, să se retragă din coaliția celor cinci țări UE care au cerut interzicerea importurilor de cereale din Ucraina.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    George Costiță a intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după o experiență de zece ani la Digi24 și Aleph News. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași, a lucrat la edițiile online ale celor două redacții, pe zona de știri și evenimente la zi.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG