Linkuri accesibilitate

PSD, pregătit de moțiune de cenzură


Marcel Ciolacu, Dragnea's successor to the Chamber of Deputies' presidency
Marcel Ciolacu, Dragnea's successor to the Chamber of Deputies' presidency

Marcel Ciolacu a declarat, marți, că PSD este pregătit să depună moțiune de cenzură dacă guvernul își va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin și susține că poate da oricând o nouă majoritate.

El spune că modificarea legislației electorale s-ar face astfel printr-o ”forțare a democrației”, pe un ”lucru imoral, incorect și ilegal”.

„Nu cred că în acest moment PSD nu are creionat un program politic, un program de guvernare. Asta nu înseamnă că excludem să nu facă acest lucru PSD și viitoarea alianță. După cum bine știți noi suntem minoritari în Parlament, de asta nu înțeleg de ce există această evitare a Parlamentului, unde PSD este în continuare minoritar. Există o majoritate, care a și dat un guvern românilor. Din punctul meu de vedere, mai bine nu l-ar fi dat. Dar nu poți să nu pui o moțiune de cenzură pe o forțare a democrației și pe un lucru atât de imoral, incorect și ilegal, indiferent de costuri. Vă rog mult, nu subestimați capacitatea și a mea personală și a colegilor mei, de a purta negocieri și de a crea o nouă majoritate", a spus marți, interimarul de la șefia PSD, Marcel Ciolacu după ședința Comitetului Executiv al PSD.

El a anunțat că partidul său va scrie Comisiei Europene, Parlamentului European și tuturor europarlamentarilor pentru a semnala „abuzul” pe care vrea să-l facă guvernul PNL prin schimbarea legilor electorale cu doar câteva luni înainte de locale, pentru ca acestea să poată fi organizate în două tururi de scrutin.

Citește și:

XS
SM
MD
LG