Linkuri accesibilitate

Un nou punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova, la Bumbăta - Leova


 Legătura dintre cele două puncte se realizează prin intermediul podului flotant instalat între localitățile dintre cele două state.
Legătura dintre cele două puncte se realizează prin intermediul podului flotant instalat între localitățile dintre cele două state.

Un nou punct de trecere a frontierei de stat aflat la Leova – Bumbăta, a fost inaugurat marți în prezența unor oficiali din Republica Moldova și România și a șefilor serviciilor vamale și de frontieră din cele două țări.

Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta (România) - Leova (Republica Moldova) a fost deschis în regim de trafic internațional de persoane și pentru traficul internațional de mărfuri, a anunțat luni Poliția de Frontieră.

Legătura dintre cele două țări se realizează prin intermediul unui pod flotant, operațional între 08.00 și 20.00, până la limita a 3,5 tone pentru mijloacele de transport.

Nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii şi de produse supuse controlului fitosanitar.

Guvernul României a aprobat, în luna februarie a acestui an, deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat cu Republica Moldova, Bumbăta – Leova, precum şi înființarea Punctului Vamal de Frontieră Bumbăta.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, a spus că decizia a fost luată pentru fluidizarea traficului transfrontalier la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina şi Republica Moldova.

El a anunțat instalarea unui pod flotant între cele două localităţi: Bumbăta/ România și Leova, din Republica Moldova.

Bumbăta este un sat în comuna Vetrișoaia, situat în partea de este a județului Vaslui. La recensământul din 2002 avea o populație de 215 locuitori.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG