Linkuri accesibilitate

Un nou punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova, la Bumbăta - Leova


Legătura dintre cele două puncte se realizează prin intermediul podului flotant instalat între localitățile dintre cele două state.

Un nou punct de trecere a frontierei de stat aflat la Leova – Bumbăta, a fost inaugurat marți în prezența unor oficiali din Republica Moldova și România și a șefilor serviciilor vamale și de frontieră din cele două țări.

Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta (România) - Leova (Republica Moldova) a fost deschis în regim de trafic internațional de persoane și pentru traficul internațional de mărfuri, a anunțat luni Poliția de Frontieră.

Legătura dintre cele două țări se realizează prin intermediul unui pod flotant, operațional între 08.00 și 20.00, până la limita a 3,5 tone pentru mijloacele de transport.

Nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii şi de produse supuse controlului fitosanitar.

Guvernul României a aprobat, în luna februarie a acestui an, deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat cu Republica Moldova, Bumbăta – Leova, precum şi înființarea Punctului Vamal de Frontieră Bumbăta.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, a spus că decizia a fost luată pentru fluidizarea traficului transfrontalier la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina şi Republica Moldova.

El a anunțat instalarea unui pod flotant între cele două localităţi: Bumbăta/ România și Leova, din Republica Moldova.

Bumbăta este un sat în comuna Vetrișoaia, situat în partea de este a județului Vaslui. La recensământul din 2002 avea o populație de 215 locuitori.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG