Linkuri accesibilitate

Putin, în autoizolare. Mai multe persoane din anturajul său, diagnosticate cu Covid


Președintele rus Vladimir Putin s-a autoizolat după ce Covid-19 a pătruns în anturajul său.
Președintele rus Vladimir Putin s-a autoizolat după ce Covid-19 a pătruns în anturajul său.

Președintele rus Vladimir Putin a intrat în autoizolare după ce mai multe persoane din apropierea sa au fost testate pozitiv cu coronavirus.

Kremlinul a făcut anunțul după ce Putin a susținut că ar fi făcut schema completă de vaccinare cu Sputnik V.

„Vladimir Putin a spus, în legătură cu cazurile de coronavirus identificate în apropierea sa, că trebuie să respecte regimul de autoizolare pentru o anumită perioadă de timp", se menționează în comunicat.

Documentul nu precizează și cât va dura perioada de izolare.

Încă nu se știe care sunt acele persoane din apropierea sa care au fost testate pozitiv la Covid-19, dar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că președintele este „absolut sănătos” și „desigur” testul său Covid este negativ.

Putin a participat la mai multe evenimente publice pe 13 septembrie, inclusiv la o întâlnire cu președintele sirian Bashar al-Assad la Moscova și la una cu echipa paralimpică rusă. De asemenea, a participat la exerciții militare desfășurate în coordonare cu Belarus.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG