Linkuri accesibilitate

Analiștii politici cred ca anunțul lui Vladimir Putin va însemna o schimbare în cursul războiului.
Analiștii politici cred ca anunțul lui Vladimir Putin va însemna o schimbare în cursul războiului.

Război în Ucraina | Putin semnează vineri anexarea celor patru teritorii ucrainene în care a organizat false referendumuri

Ziua 2018 a invaziei: UE pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei, Moscova este pregătită să anexeze regiunile Ucrainei după falsele„referendumuri”, iar președintele Volodimir Zelenski anunță că Ucraiana își va apăra poporul indiferent de acestea.

Principalele informații ale zilei

06:51 29.9.2022

Serbia nu va recunoaște rezultatele așa-ziselor referendumuri organizate de Kremlin

Președintele Serbiei,, un susținător al lui Vladimir Putin, a declarat că nu va recunoaște rezultatele așa-ziselor referendumuri organizate în patru regiuni din Ucraina, parțial ocupate de forțele ruse.

Vorbind cu reporterii, Vučić a spus că „Serbia nu va recunoaște acest lucru (referendumuri), deoarece aderă la dreptul internațional, la Carta Națiunilor Unite și la rezoluțiile ONU.”

Belgradul are în mod normal legături puternice cu Moscova. Serbia se bazează exclusiv pe Rusia pentru aprovizionarea cu gaze naturale și a refuzat să se alăture sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei.

„Ne protejăm propria integritate teritorială și este în interesul nostru să protejăm integritatea teritorială a altor țări recunoscute internațional”, a adăugat Vučić.

06:48 29.9.2022

SUA și aliații pregătesc sancțiuni împotriva Moscovei pentru referendumurile false

SUA lucrează cu aliații pentru a impune rapid costuri economice severe Moscovei din cauza referendumurilor „false” organizate în regiunile ocupate din Ucraina, potrivit unui oficial american.

James O'Brien, șeful coordonării sancțiunilor al Departamentului de Stat al SUA, a declarat în comisia de relații externe a Senatului „vor fi mai multe pachete. Lucrăm la mai multe sancțiuni.”

El a spus că se așteaptă ca ritmul administrației Biden de a anunța sancțiuni împotriva Rusiei, în medie, la fiecare șase săptămâni, să continue.

Washingtonul s-ar uita la sectorul financiar și la înaltă tehnologie, în special pentru exploatarea energiei și violatorii drepturilor omului, a spus el.

XS
SM
MD
LG