Linkuri accesibilitate

Kievul, în beznă după atacul cu rachete rusești. Foto: AP/Evgheni Maloletka
Kievul, în beznă după atacul cu rachete rusești. Foto: AP/Evgheni Maloletka

Război în Ucraina | Atac devastator asupra infrastructurii ucrainene. Kievul și Liovul, în beznă. Șapte persoane ucise, 36 răniți

Ziua 273 a invaziei: Parlamentul European a declarat Rusia stat sponsor al terorismului. La scurt timp, Rusia a declanșat un atac devastator asupra infrastructurii ucrainene și a lăsat mai multe regiuni în beznă. Rusia a naționalizat locuințele din regiunile anexate ilegal.

Principalele informații ale zilei

17:27 23.11.2022

Energoatom: Mai multe unități au fost închise la centrala nucleară Pivdennoukrainsk/sudul Ucrainei

Firma de energie nucleară din Ucraina, Energoatom, a transmis că o serie de unități au fost închise la centrala nucleară Pivdennoukrainsk din sudul Ucrainei.

Energoatom a declarat că unitățile de energie a trei centrale nucleare ucrainene au fost oprite după loviturile de rachete rusești în toată țara.

Într-un comunicat remis presei miercuri seară, Energoatom a spus că „din cauza scăderii frecvenței în sistemul energetic al Ucrainei” a fost activată protecția de urgență la centralele nucleare Rivne, Pivdennoukrainsk (Ucraina de Sud) și Hmelnîțkîi.

16:57 23.11.2022

Cel puțin trei persoane au fost ucis în atacul rusesc asupra Kievului

Cel puțin trei persoane au fost ucise și șase rănite în urma unui atac cu rachete rusești la Kiev, potrivit administrației orașului.

Alexei Kuleba, șeful administrației militare regionale, a declarat că întreaga regiune Kiev a rămas fără electricitate după ce atacurile aeriene ale Moscovei au vizat infrastructura critică.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a relatat și el pe Telegram că alimentarea cu apă a orașului a fost întreruptă.

15:56 23.11.2022

Liovul, în beznă după atacurile rusești

Andrei Sadovîi, primarul orașului Liov, a spus că întregul oraș din vestul Ucrainei este „fără lumină”.

Sadovîi a avertizat că vor exista „întreruperi” în alimentarea cu apă a orașului și că așteaptă informații suplimentare de la experții în energie.

15:32 23.11.2022

Ambasadorul SUA în Ucraina: Rusia încearcă să „pedepsească Ucraina pentru că îndrăznește să fie liberă”

Ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, a declarat că Rusia încearcă să „pedepsească Ucraina pentru că îndrăznește să fie liberă”, lansând noi atacuri „crude” în toată țara.

America va fi alături de Ucraina, a spus ea.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG