Linkuri accesibilitate

Kievul, în beznă după atacul cu rachete rusești. Foto: AP/Evgheni Maloletka
Kievul, în beznă după atacul cu rachete rusești. Foto: AP/Evgheni Maloletka

Război în Ucraina | Atac devastator asupra infrastructurii ucrainene. Kievul și Liovul, în beznă. Șapte persoane ucise, 36 răniți

Ziua 273 a invaziei: Parlamentul European a declarat Rusia stat sponsor al terorismului. La scurt timp, Rusia a declanșat un atac devastator asupra infrastructurii ucrainene și a lăsat mai multe regiuni în beznă. Rusia a naționalizat locuințele din regiunile anexate ilegal.

Principalele informații ale zilei

10:07 23.11.2022

Mamă salvată după ce bebelușul nou-născut i- a fost ucis într-un atac rusesc asupra maternității

O mamă a fost salvată miercuri dintre dărâmăturile unui spital din sudul Ucrainei, după ce un atac rusesc a distrus unitatea, ucigându-i copilul nou-născut, au declarat oficialii ucraineni, citați de CNN.

Serviciile de Urgență din Ucraina au declarat că femeia tocmai născuse copilul la maternitatea din orașul Vilnyansk, în regiunea Zaporojie, când a avut loc atacul rusesc. Un medic a fost salvat și el.

Potrivit informațiilor preliminare, nimeni altcineva nu se află sub dărâmături, au adăugat aceștia.

Anterior, șeful administrației militare regionale Zaporojie a declarat pe Telegram că forțele ruse au „lansat rachete uriașe într-o mică maternitate a spitalului din Vilnyansk”.

Vilnyansk este un oraș controlat de ucraineană. Părți din regiunea Zaporojie sunt ocupate de Rusia, care îl revendică drept teritoriu rus, încălcând dreptul internațional.

10:16 23.11.2022

Zelenski condamnă atacul rusesc asupra maternității din Zaporojie care a ucis un nou-născut

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat miercuri greva Rusiei asupra unei maternități din sudul Ucrainei, care a ucis un nou-născut.

„Statul terorist continuă să lupte împotriva civililor și a obiectelor civile”, a spus Zelenski.

„Inamicul a decis din nou să încerce să realizeze cu teroare și crimă ceea ce nu a reușit să realizeze timp de nouă luni și nu va putea realiza. În schimb, el va fi tras la răspundere pentru tot răul pe care l-a adus țării noastre”.

O mamă a fost salvată miercuri din dărâmăturile unui spital din sudul Ucrainei, după ce un atac rusesc a distrus unitatea, ucigându-i copilul nou-născut, au declarat oficialii ucraineni, citați de CNN.

Vilnyansk este un oraș controlat de ucraineană. Părți din regiunea mai largă Zaporojie sunt ocupate de Rusia, care îl revendică drept teritoriu rus.

11:01 23.11.2022

Rusia critică perchezițiile de la mânăstirea Pechersk Lavra din Kiev: O țară „fără Dumnezeu”, „sălbatică” și „imorală”

Ministerul rus de Externe a criticat miercuri Ucraina ca fiind „fără Dumnezeu”, „sălbatică” și „imorală” după perchezițiile care au avut loc în urmă cu o zi la celebra mânăstire creștin-ortodoxă Pechersk Lavra din Kiev, transmite The Guardian.

Serviciul de securitate ucrainean SBU și poliția ucraineană au efectuat marți dimineața devreme un raid asupra complexului Lavra Peșterilor din Kiev, vechi de 1.000 de ani, ca parte a operațiunilor de contracarare a unor presupuse „activități subversive ale serviciilor speciale rusești”, a declarat SBU.

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a declarat că nu există nicio justificare pentru acest raid și a comparat „regimul de la Kiev” cu Bacchus, zeul roman al vinului al cărui nume este adesea asociat în limba rusă cu haosul imoral și desfrâul.

„Aceasta este doar un alt fel de bacanală totală fără Dumnezeu. Nu există nicio justificare sau explicație pentru acest lucru. Și nu poate exista”, a declarat Zaharova la radio Sputnik.

„Aceasta este o altă parte a acțiunilor absolut imorale și sălbatice ale regimului de la Kiev”.

Situl este o comoară culturală ucraineană și este sediul aripii susținute de Rusia a Bisericii Ortodoxe Ucrainene care se află sub tutela Patriarhiei Moscovei, potrivit Reuters.

Biserica Ortodoxă a Rusiei a declarat marți că percheziția a fost un „act de intimidare”.

11:20 23.11.2022

Pierderile Rusiei în 24 de ore

Potrivit noii estimări ucrainene, armata rusă a pierdut în ultima zi 410 soldați, 2 tancuri, 5 blindate de luptă, 3 diferite vehicule și 5 piese de artilerie:

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG